Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ni Kalašnjikova ne može ništa našoj Donni: Vekić u 1/4 finalu

Ni Kalašnjikova ne može ništa našoj Donni: Vekić u  1/4 finalu
1

Hrvatska 16-godišnja tenisačica Donna Vekić uspješno je odradila meč 2. kola na ITF turniru u indijskom Puneu. Dobila je Ruskinju Oksanu Kalašnjikovu 6-2, 4-6, 6-0

VIDEO

Vekić je treća nositeljica, te se tako plasirala u četvrtfinale gdje će joj suparnica biti osma nositeljica, 35-godišnja Tamarine Tanasugarn (154. na WTA ljestvici). Kalašnjikova, tek 542. igračica na svijetu, je imala snage odvesti Vekić u treći set, no u njemu je ostala potpuno inferiorna. U tom je setu Vekić osvojila dvostruko više poena (34-17), te je čak tri puta oduzimala servis suparnice.

Ukupno je čak osam puta Vekić oduzimala servis Ruskinje u meču, ali je i svoj gubila u četiri navrata. Recimo da je svaka od igračica odservirala četiri asa u meču.

- Finale koji sam igrala ove godine na WTA turniru u Taškentu mi je mnogo pomoglo. Zbog iskustva u mečevima. Stvar je da sam ja ipak mnogo mlađa od svih tenisačica protiv kojih igram. Svaki meč mi je novo učenje. Nadam se da ću biti uspješna i u nastavku ovog ITF turnira - rekla je Vekić koja će, dakle, igrati protiv Tanasugarn koja je i više nego dvostruko starija od nje, te je prve mečeve u karijeri igrala i prije nego se Vekić rodila.

Recimo da na ovom turniru nastupa i Njemica Andrea Petkovic, još donedavno jedna od najboljih deset na svijetu.

ITF Pune, 2. kolo:

Vekić (3) - Kalašnjikova 6-2, 4-6, 6-0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani