Obavijesti

Sport

Komentari 32

Ni poraz nije drama, Hrvatskoj za Euro treba još devet bodova

Ni poraz nije drama, Hrvatskoj za Euro treba još devet bodova
1

U svim utakmicama četiri rivala (ne računajući Azerbajdžan) pobijedili su domaćini. U tom kontekstu, Hrvatskoj ni bod u Trnavi ne bi bio loš. A uđe li u drugu polovicu kvalifikacija s devet bodova, bit će sjajno

Hrvatska u Slovačkoj ima priliku ući u miran drugi dio kvalifikacija, ali i u još veću nervozu i tenzije. Poraz u Mađarskoj još strši i Trnava je idealno mjesto da ga se anulira.

Pokretanje videa ...

Što se događa u svim raspletima utakmice u Trnavi?

Ako Hrvatska pobijedi

Zlatko Dalić je izračunao da mu za plasman na Euro treba 15 bodova. Hrvatska ih ima šest i u slučaju pobjede u Trnavi ostalo bi osvojiti još šest.

Trijumf u Slovačkoj bio bi veliki ‘break’ i odlazak na Euro bi bio sasvim izgledna opcija. Štoviše, već u listopadu bi ‘vatreni’ mogli ostvariti cilj.

Ako završi remijem

Od prvih osam utakmica u skupini, ni jedna nije završila remijem. A kvartet Mađarska, Slovačka, Hrvatska, Wales pobijedio je sve domaće susrete.

U tom kontekstu, remi u Trnavi ne bi Hrvatskoj bio loš, Slovacima bismo otkinuli dva, a dolaze nam u Rijeku u studenom.

Dalić: Što je s Rebićem? Ma to su se dečki samo zafrkavali...
Dalić: Što je s Rebićem? Ma to su se dečki samo zafrkavali...

Ako Hrvatska izgubi

E, to bi već bilo zabrinjavajuće. Ali daleko od završnice kvalifikacija za SP u Rusiji, kad je Hrvatska bila pred zidom.

Poraz u Trnavi ostavio bi ‘vatrene’ na šest bodova na pola kvalifikacija te bi u preostale četiri utakmice morali uhvatiti još devet. A to bi značilo obavezne pobjede u Bakuu te kod kuće protiv Mađara i Slovaka ili, pak, u Walesu.