Obavijesti

Sport

Komentari 4

Ni travurina ni temperatura ne mogu ništa Fanteli i Mareniću

Ni travurina ni temperatura ne mogu ništa Fanteli i Mareniću
1

SVJETSKI PRVACI Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić nakon sedam godina ponovno su osvojili zlato na Svjetskom prvenstvu u klasi 470, ovaj put u argentinskom San Isidru

VIDEO

Ma još smo u totalnoj strci, treba se spakirati, pospremiti apartman prije leta... Stalno si govorim: ‘Daj, budi sretan’, ali nikako se još opustiti, nasmijao se Šime Fantela.

On i Igor Marenić u subotu su u Argentini osvojili drugi naslov svjetskih jedriličarskih prvaka u klasi 470, prvi nakon sedam godina.

- Prespavali smo, profeštali u društvu francuskih posada, koje su nam bile sparing partneri za ovaj SP, na pripremama smo živjeli u zajedničkoj kući. Cure su osvojile zlato, a muška posada broncu. Imali smo poznati argentinski roštilj, malo vina, ali ništa pretjerano - kaže Fantela.

Ta prokleta trava...

Samo natjecanje proteklo je u znaku trave koja se svima petljala za brodove, a u teškim uvjetima zadarsko-malološinjski dvojac najbolje se snašao.

- Baš sam razgovarao sa Šveđaninom, kaže da se potpuno pogubio u tome. Ali najzadovoljniji sam zato što smo već drugog dana natjecanja imali loš rezultat, ali shvatili smo da je regatno polje teško i da svi imaju loših rezultata, ostali smo jaki i grizli za svaki bod - rekao je Šime, čiji je partner tijekom SP-a imao zdravstvenih problema.

DETRONIZIRALI AUSTRALCA Šesterostruki prvak Mat Belcher rekao nam je da smo zaslužili naslov. Prijatelji smo na kopnu pa vjerujem da je bio iskren, nasmijao se Fantela

- Nisam dosad želio govoriti o tome da ne ispadne alibi, ali Igor je imao virozu, temperaturu, dvije noći jako je loše spavao, nije bio na 100 posto, ali sve je odradio vrhunski iako je bilo fizički naporno - objasnio je Fantela.

Opremu su pospremili, stavili brod na prikolicu i poslali ga u Rio, gdje će ga konzervirati do svibnja, kada dolaze na predolimpijske pripreme. Platili su čovjeku od povjerenja da im ga preveze iz Argentine. Bilo bi im lakše da imaju bolju logistiku, ali ne bune se.

Više od dresa

- U ekipnim sportovima moraš spakirati dres i ideš, a mi slažemo jedra, kompletnu opremu... Jedriličari iz drugih zemalja imaju ljude za to, plate više, ali su opušteniji - zaključio je Fantela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju