Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Ni ‘vatreni’ ni navijači u Splitu ne zaslužuju neke ultimatume

HNS-ov poziv i Hajdukov dolazak u Zagreb jedini su logičan i prihvatljiv potez. Kao što je jedino logično da Hrvatska ugosti Mađare na Poljudu. Na radost desetina tisuća navijača koji su na Rivi dočekali 'vatrene'

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
19 komentara

Sastanak je održan na moju inicijativu. Razgovarali smo kako izgraditi narušeno povjerenje, o reformama, za koje i oni kažu da su u tijeku i koje podržavaju, kao i o domaćinstvu utakmice s Mađarskom na Poljudu. Prezadovoljan sam sastankom.

Pun je hvale HNS-ov izvršni direktor Marijan Kustić, koji je dodao:

- Samo se dijalogom može uspostaviti dobar odnos, a ja ionako oduvijek tvrdim da reprezentacija mora igrati po cijeloj Hrvatskoj.

Dolazak tročlane splitske delegacije (Marin Brbić, Benjamin Perasović i Andro Krstulović Opara) u HNS imao je glasan odjek. Pozitivan među svim istinskim nogometnim navijačima. Je li ga inicirala politika, Kustić, Zlatko Dalić... posve je nebitno. Kao i to zašto na njemu nije bio Davor Šuker i bi li Hajduk došao da je poziv došao od predsjednika. Jedino je bitno da ponajveći hrvatski klub i njegov matični savez napokon komuniciraju i da Split prihvati hrvatsku reprezentaciju na našem najljepšem stadionu. Na oduševljenje desetaka tisuća navijača koji su onako zdušno i sa suzama ponosa dočekali “vatrene” na Rivi nakon ruske bajke.

Da, ima stvari u kojima će se uvijek razilaziti, grijehova iz prošlosti koji će žuljati, ali ništa od toga ne smije biti prepreka da Poljud pripremi svjetskim doprvacima doček, ambijent i atmosferu kakvu zaslužuju. I tu nema figa u džepu ni ultimatuma. Niti reprezentacija smije biti talac bilo kakvih zahtjeva s bilo koje strane. Dalić i njegova ekipa to nisu zaslužili, kao ni navijači u Splitu.

Angažman stranog povjerenika za suđenje u HNL-u ili ne, ponovno osnivanje Udruge prvoligaša ili izrada nogometne strategije - što su neki od Hajdukovih zahtjeva prema HNS-u - razumni su zahtjevi, ali doista nemaju nikakve veze s dolaskom “vatrenih” u Split!

Zato je HNS-ov poziv i Hajdukov dolazak u Zagreb jedini logičan i prihvatljiv potez. Kao što je jedino logično da Hrvatska ugosti Mađare na Poljudu u listopadu. Prvi put pred gledateljima u Splitu nakon poraza od Švicarske 4-2 još 2012. godine.

Naši partneri pišu
Message