Obavijesti

Sport

Komentari 31

Mamić: 'Pod grčom u 1. dijelu'; Nielsen: 'Uzvrat će biti težak'

Trener Aalborga Kent Nielsen bio je nezadovoljan neiskorištenim šansama svojih igrača nakon poraza od Dinama, dok Zoran Mamić svojim igračima zamjera pritisak

VIDEO

Aalborg je neslavno završio prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka porazom protiv Dinama na svom terenu (0-1). Trener Kent Nielsen žali za prilikom Jacobsena već u trećoj minuti, kada je pogodio stativu, te Enevoldsena u 37. kada je promašio prazna vrata na svega 2-3 metra od gol-crte.

- Dobro smo kontrolirali igru u prvom poluvremenu i došli do nekih dobrih šansi, ali trebalo ih je i iskoristiti - rekao je Nielsen za TV3+ nakon utakmice.

Dinamo je prelomio utakmicu sjajnim golom Marcela Brozovića u 49. minuti s ruba šesnaesterca koji je bio milimetarski precizan. Dance je stavio u tešku poziciju. No trener "modrih" Zoran Mamić vidi puno prostora za napredak, prije svega oslobađanja pritiska.

- Zadovoljan sam pobjedom, ali imam pomiješane osjećaje. Najvažnija stvar koju moramo dešifrirati je kako osloboditi momčad pritiska. Takav grč kakav smo imali u prvom poluvremenu je nemoguć. Igrači koji su takvi tehničari griješe u predaji, treba im puno dodira da smire loptu i slično; to je pravi upitnik za nas koji vodimo momčad - rekao je nakon utakmice, a prenose službene stranice Dinama.

U završnici je Dinamo ipak mogao uzvrat učiniti lagodnijim, ali nisu pogodili Brozović i Andrijašević.

- To je opet taj grč i nedostatak mirnoće u završnici jer da smo to imali bi danas dobili četiri razlike. Razlog? Kažem, stvarno ne znam. Možda važnost utakmice, ali čim prije to riješimo bit ćemo još puno bolji - dodao je pa na kraju ipak poentirao da je ovo odlična pozivnica navijačima da dođu na uzvrat.

U danskom taboru pred okršaj na Maksimiru iduće srijede bit će puno upitnika.

- Rezultat je loš, dali smo si teško polazište za uzvrat - zaključio je Nielsen, 52-godišnji trener Aalborga koji vodi klub od 2010.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica