Obavijesti

Sport

Komentari 80

Nije bio penal? Osijek tvrdi da jest te poziva Brunu Marića i suce na javno sučeljavanje...

Nije bio penal? Osijek tvrdi da jest te poziva Brunu Marića i suce na javno sučeljavanje...
5

Svjesni smo uloge gospodina Bruna Marića i Komisije sudaca kao i brojnih pritisaka s kojima su suočeni, ali jasno i želimo poručiti da nećemo dozvoliti neravnopravan tretman, priopćili su iz Osijeka

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza ocijenila je pogrešnom odluku Ante Čuljka da nakon prvotno dosuđenog simuliranja Diona Drene Belje, na sugestiju VAR sobe u kojoj su se nalazili Ivan Bebek i Luka Pajić, promijeni odluku i pokaže na bijelu točku.

Nenad Bjelica vršio je uz travnjak pritisak na suce, na koncu je bio zadovoljen, a nakon utakmice nije htio komentirati suđenje. Sada se oglasio Osijek te pozvao Sudačku komisiju HNS-a na sučeljavanje. Klupsko priopćenje prenosimo u cijelosti:

Ljutiti Bjelica: Ti borci za naš nogomet 15 godina nisu uspjeli i sad se žale. Pustite nas na miru!
Ljutiti Bjelica: Ti borci za naš nogomet 15 godina nisu uspjeli i sad se žale. Pustite nas na miru!

"Ovim putem još jednom pozivamo povjerenika za suce gospodina Brunu Marića i Komisiju nogometnih sudaca HNS-a na ravnopravan tretman prema svim akterima hrvatskog nogometa i ponašanje koje će pratiti kvalitetu koju igrači/klubovi pokazuju na travnjaku.

Osijek: Konferencija uoči početka prvog kola HNL-a između Osijeka i Gorice

Nogometni klub Osijek ovim putem izražava nezadovoljstvo tumačenjem i interpretacijom Komisije nogometnih sudaca HNS-a koja je za situaciju iz 71. minute utakmice između NK Osijek i HNK Gorica zaključila: "Incident u kaznenom prostoru NK Gorice nije prekršaj prema pravilima nogometne igre (PNI). Vrlo dobro pozicionirani sudac u terenu za igru ispravno je procijenio da ne postoji prekršaj braniča Gorice. Nažalost, nakon intervencije VAR suca i OFR pregleda snimke promijenio je svoju odluku i neispravno dodijelio kazneni udarac. Analizom incidenta, slijedeći smjernice PNI-e, razvidno je da napadač rukama "nedozvoljeno" drži braniča, okreće se za igranom loptom i zapinje za ispruženu nogu braniča. Razmatrajući da je napadač inicirao kontakt, da je kontakt jasno laganog intenziteta, KNS HNS-a ovaj izazov ne smatra dostatnim za dodjelu "najstrože kazne". KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra neispravnom, potpuno suprotnom primjeni VAR protokola".

Beljo krenuo putevima Šukera: Uzeo sam devetku i sav teret!
Beljo krenuo putevima Šukera: Uzeo sam devetku i sav teret!

Svjesni smo uloge gospodina Bruna Marića i Komisije nogometnih sudaca kao i brojnih pritisaka s kojima su suočeni, ali jasno i nedvosmisleno želimo poručiti da nećemo dozvoliti neravnopravan tretman kojeg prema našem klubu navedeni imaju u javnom prostoru. Ostat ćemo dosljedni pa kao i do sada nećemo na razini kluba komentirati odluke sudaca na terenu, ali ne možemo još jednom prešutjeti ponižavajuća tumačenja i interpretacije prema NK Osijek, a kojima se želi diskreditirati rezultat ostvaren na travnjaku. I prošle sezone smo se nerijetko čudili načinu na koji se u javnom prostoru, od strane Komisije nogometnih sudaca HNS-a, komentiraju i interpretiraju odluke u korist ili na štetu nekog kluba, a isto će se, sudeći po posljednjoj "interpretaciji" očito nastaviti i u aktualnoj sezoni.

Osijek: Konferencija uoči početka prvog kola HNL-a između Osijeka i Gorice

Na "interpretaciju" sporne situacije kod dosuđenog kaznenog udarca možemo samo poručiti da nas Komisija nogometnih sudaca HNS-a prestane činiti slijepima pored zdravih očiju, a ovim putem ih pozivamo i na javno sučeljavanje na kojem će hrvatskoj nogometnoj javnosti detaljno obrazložiti i pokazati kako to naš napadač rukama "nedozvoljeno" drži braniča i zapinje za ispruženu nogu suparničkog braniča, kojom nota bene suparnički branič nije igrao loptom već je sapleo našeg napadača (što možete vidjeti na fotografijama u nastavku) u trenutku kada je bio u stopostotnoj prilici za postizanje pogotka, odnosno zašto potpuno ignoriraju povlačenje našeg igrača jasno vidljivog na fotografiji u nastavku.

Također, ovim putem još jednom pozivamo povjerenika za suce gospodina Brunu Marića i Komisiju nogometnih sudaca HNS-a na ravnopravan tretman prema svim akterima hrvatskog nogometa i ponašanje koje će pratiti kvalitetu koju igrači/klubovi pokazuju na travnjaku, a ne da jedina konstanta bude njihova slobodna volja u interpretaciji pojedinih događaja na travnjaku.", stoji u priopćenju Osijeka.

Evo gdje gledati sažetke HNL-a
Evo gdje gledati sažetke HNL-a