Obavijesti

Sport

Komentari 28

Nije dobro! Pelea su prebacili u bolnicu i stavili ga na infuziju...

Nije dobro! Pelea su prebacili u bolnicu i stavili ga na infuziju...
5

U ranim satima četvrtka srušio se i odmah je prebačen u bolnicu. Liječnici su napravili niz testova koji pokazuju da je Peleov organizam jako iscrpljen. Ostat će neko vrijeme u bolnici, javljaju Brazilci

VIDEO

Edson Arantes do Nascimento (77), trebao je otputovati u London gdje su pripremili večeru njemu u čast, ali otkazao je nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje. Peleu je pozlilo, završio je u bolnici gdje su ga stavili na infuziju.

- U ranim satima četvrtka srušio se i odmah je prebačen u bolnicu. Liječnici su napravili niz testova koji pokazuju da nije ništa ozbiljno te da je Peleov organizam samo jako iscrpljen. Ostat će neko vrijeme u bolnici - objavili su mediji u Brazilu.

Proteklih godina Pele je nekoliko puta bio u bolnici nakon problema s bubrezima i prostatom, te operacije kuka. Bio je i na ždrijebu SP-a u Moskvi pred kraj prošle godine, a došao je u kolicima i tada se zadnji put pojavio u javnosti.

FIFA 2018 World Cup Draw in Moscow

Na njegovom oproštaju od nogometa 200.000 ljudi

Pele se rodio 1940. godine. Dijete iz slamova sa samo 11 godina ribao je podove kako bi mogao uzdržavati svoju obitelj i bio je toliko siromašan da si nije mogao priuštiti nogometnu loptu. Uzbudljivi igrački stil brusio je na ulicama, a imao je deset godina kada su mu prijatelji dali slavni nadimak. 

- To je bilo kad sam kao dječak bosonog igrao s loptom od krpe. Tako me nisu zvali u početku, ali kasnije nekako neprimjetno, taj nadimak me proslavio - rekao je.

U portugalskom jeziku riječ "Pelé" je nepoznata i nema nikakvo značenje. Pretpostavlja se da je došla od riječi "pelada" - igranje nogometa bosim nogama. 

Još je kao dječak rekao svome ocu, koji je plakao jer je Brazil izgubio na Svjetskom prvenstvu: 'Tata, ja ću osvojiti naslov.'

I osvojio ga je, triput. I ostao jedini s tri svjetska naslova.

U svojih 92 nastupa za reprezentaciju, Pelé je zabio čak 77 golova, što je brojka koju nitko do sada nije dostigao. Oprostio se na vrhuncu slave s 30 godina, a na legendarnoj Maracani tada se okupilo 200.000 navijača...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica