Sport

Komentari 3

Nije F1 titula, ali... Hamilton u Windsoru primio viteški naslov

Nije F1 titula, ali... Hamilton u Windsoru primio viteški naslov

Pozirao je s majkom Carmen Lockhart, ali je odbio dati bilo kakvu izjavu dok su još svježe rane od gubitka naslova svjetskog prvaka u Formuli 1 prošlu nedjelju u Abu Dhabiju

Lewis Hamilton (36) je u srijedu tijekom svečanosti u dvorcu Windsor primio viteški naslov, a vitezom ga je proglasio princ Charles.

U Hamiltonovoj pratnji je bila njegova majka Carmen Lockhart s kojom je pozirao fotografima, ali je nakon svečanosti odbio razgovarati s predstavnicima medija.

POGLEDAJTE VIDEO: Nizozemci slave titulu Verstappena

Sir Lewis Hamilton četvrti je vozač formule 1 koji je postao vitezom, a prije njega taj su naslov ponijeli sir Jack Brabham, sir Stirling Moss i sir Jackie Stewart. No, 36-godišnji Hamilton je prvi koji je viteški naslov primio kao aktivni natjecatelj.

Investitures at Windsor Castle

Hamilton je tijekom netom završene sezone, u kojoj je na dramatičan način ostao bez osmog naslova svjetskog prvaka, postao prvi vozač s više od 100 pojedinačnih pobjeda, a trenutačno se zaustavio na brojci od 103.

No, vozaču Mercedesa je ostao gorak okus poraza u posljednjem krugu nedjeljne Velike nagrade Abu Dhabija, u kojem mu je Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu u dvojbenim okolnostima odnio peti uzastopni i rekordni, osmi naslov svjetskog prvaka.

Investitures at Windsor Castle

Najčitaniji članci