Obavijesti

Sport

Komentari 58

Nije ih bilo ni za zapisnik! Kad 'djeca' iz 3. lige 'ugase' prvake

Nije ih bilo ni za zapisnik! Kad 'djeca' iz 3. lige 'ugase' prvake
1

Kladionice su temeljile optimizam na Dinamovom devastiranju izraelskog Hapoela u utorak, ali i velikim dijelom na činjenici da ovosezonski Rudeš nema previše zajedničkih poveznica s onim prošlosezonskim...

VIDEO

Neki novi, već prežaljeni Rudeš, odigrao je 1-1 protiv Dinama na Maksimiru kontra svih očekivanja. Kladionice su nudile tečaj i ispod 1.10 na pobjedu aktualnog prvaka, a čak 27 da će Rudeš odnijeti bodove.

Neuspjeli pokus Bjelice: Rudeš uzeo bod 'modrima' na startu!
Neuspjeli pokus Bjelice: Rudeš uzeo bod 'modrima' na startu!

Na ishod bez pobjednika koeficijent je bio 9.50.

I kladionice su temeljile svoj optimizam na Dinamovom devastiranju izraelskog Hapoela u utorak, ali i velikim dijelom na činjenici da ovosezonski Rudeš nema previše zajedničkih poveznica s onim prošlosezonskim jer tu je bilo kao na kolodvoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otišlo im je 17 igrača, došlo je 13 novih, a nekolicinu igrača klub za početak HNL-a nije stigao registrirati!

U razmaku od tri mjeseca Rudeš je dvaput šokirao Dinamo i učinio to s dvije potpuno različite postave. Ovoga ljeta napustili su ih - svi! Toliko da u prvom kolu nisu uspjeli napuniti službeni zapisnik. 

Situacija je bila takva da je trener Ivan Matić na klupi imao tek trojicu igrača (Jukić, Pavičić, Tkalčić) uz rezervnog golmana Banića.

Uveo je tek Jukića u 77. minuti...

Golman Dominik Picak (26) prošle sezone bio je rezerva Josipu Čondriću, a kapetan Antonio Boršić (22) uglavnom pričuva Markusu Paviću.

Njih su dvojica jedini od sadašnje garniture Rudeša sudjelovali u svibanjskoj pobjedi nad Dinamom (1-0) u Kranjčevićevoj, međutim, nisu tu upisali niti minute.

U posljednjoj liniji kao prekaljeni rutiner djelovao je Renato Pantalon (20), do jučer stoper drugoligaša Kustošije.

S njim je u tandemu zaigrao Lokomotivin Maksim Oluić (20) dok su na bekove stali spomenuti Boršić te Mario Lovre Vojković (23), posuđeni igrač iz splitskog Hajduka. 

Po prvi put igrali su zajedno u nekoj službenoj utakmici, isto kao i vezna linija gdje su ordinirali Frane Vojković (21) i Anthony Kalik (20), dvojac na posudbi iz također Hajduka, a nezgodni ofenzivac Mihael Klepač (20) prošle je sezone igrao u Trećoj ligi za drugu momčad Osijeka.

S njima u liniji našao se i jedva punoljetni Robert Mišković (18), ofenzivac na posudbi iz Osijeka.

Uz Klepača i Miškovića najviše je u igri prema naprijed pokazao Tomislav Mrkonjić (24), isto tako igrač koji je do prije nekoliko mjeseci igrao u trećem rangu za Croatiju iz Zmijavaca.

Najistureniji igrač u zatvorenoj formaciji Rudeša bio je Dinamov mladić Borna Petrović (20).

Rudeš je tako uz prilično nepoznat sastav bez ijednog superiskusnog igrača napravio pravo malo čudo! Najstariji igrač bio je golman Picak koji je u zadnjim trenucima sjajnom intervencijom spriječio da ne dođe do potpunog preokreta.

Španjolski Alaves nije više 'gazda', a s njima je otišao i trener Aira. Klub je ostao i bez 17 igrača pa je do prije mjesec i pol bilo skoro pa upitno hoće li se Rudeš uopće natjecati u prvoj ligi ponovno. 

Gazda Ivan Knežević zasukao je rukave sa svojim ljudima, klupu je preuzeo dotadašnji pomoćni trener Ivan Matić, a u Rudeš je stiglo 13 novih igrača.

Naoko, igrača koji nisu jednako kvalitetni kao oni što su proljetos 'šamarali' sve redom u HNL-u.

A priznat ćemo si, isto smo mislili i prošloga proljeća kad je Rudeš tada, barem na papiru, djelovao kao nepoznanica koju je najlakše bilo - otpisati...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...