Obavijesti

Sport

Komentari 17

Nije ni počelo, a već problemi: Partizan i Zvezda ruše im ligu?

Nije ni počelo, a već problemi: Partizan i Zvezda ruše im ligu?
1

Partizan i Crvena zvezda otkazali su nastup u SEHA ligi koja je trebala početi ovog vikenda, a čije je održavanje upitno. Problem je organizacija i nedostatak sponzora

VIDEO

Regionalna rukometna liga SEHA samo par dana prije početka je pred otkazom. Projekt koji je trebao okupiti momčadi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije trebala je početi ovog vikenda.

No održavanje lige došlo je u pitanje nakon što su Partizan i Crvena zvezda odbili sudjelovati u natjecanju. Razlog otkazivanja 'crno-belih' je nejasan sustav organizacije i nedostatak sponzora. 

U toj odluci pridružila im se Zvezda koja još dvoumi oko ulaska, a njezina pristupnica u ligu se ipak očekuje zajedno s onom Borca i Metalurga, a sudjelovanje su potvrdili Zagreb i Nexe.

Direktor Partizana Saša Blagojević objasnio je razloge otkazivanja.

- Podržavali smo SEHA-u od samog početka i koncept je jako dobar. Ono što je razlika u odnosu na tada i sada, to je da je koncept bio veoma ozbiljan, da se odustalo od Erste Banke, jer se našao bolji sponzor, koji bi pokrio troškove puta i smještaja klubovima. Tu su bili i uvjeti da dvorane moraju imati kapacitet 2000 mjesta, Tarafleks, LED ekrane pored terena, visoka razina od samog početka. E, sada se ispostavilo u 'pet do 12', sedam dana prije početka da toga neće biti. To sve manje sliči na jednu ozbiljnu organizaciju kakva je bila od samog početka - rekao je Blagojević za Balkan Handball.

Upravo su srpski klubovi bili ti koji su najviše lobirali za regionalnu ligu, dok su hrvatski bili oprezni. No, potonji su se pripremili, ali nisu osigurali sponzore koji ipak nisu glavni kamen spoticanja.

Najvažnija stavka otkazivanja Partizana je prenatrpanost rasporeda koji ih nije brinuo sve dok nisu izborili Ligu prvaka. Naime, srpska liga nije prilagođena Ligi prvaka kao hrvatska, zato nemaju manevarskog prostora i kadra za odigrati tri natjecanja paralelno.

Otkazivanje lige neće previše koštati Zagreb, Metalurg, Bosnu i Partizan koji su se posvetili Europi, a najviše će ispaštati Borac, Vardar te posebno Tatran koji je zbog SEHA-e istupio iz nacionalne lige.

Postoji čak i opcija igranja lige 10 bez Partizana i Crvene zvezde, no pitanje je kome bi takvo natjecanje bilo isplativo i zanimljivo.

Kao i u dosadašnjim navratima sudionici, organizatori i svi koji sudjeluju u ovom projektu još jednom su pokazali aljkavost i nesposobnost zbog koje će regionalni rukomet ponovo trpjeti. A mogla je postati najjača europska liga nakon Bundeslige...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe