Obavijesti

Sport

Komentari 95

Nije samo Leo jamio: Ronaldu stigla prijava za utaju poreza!

Nije samo Leo jamio: Ronaldu stigla prijava za utaju poreza!
3

Španjolsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv Cristiana Ronalda kojeg sumnjiče da je izbjegao plaćanje poreza od 2011. do 2014. godine. Nedavno je Messi osuđen za utaju poreza

VIDEO

Cristiano Ronaldo preko obiteljske firme koju je osnovao 2010. godine sakrio je prihod na koji je trebao platiti porez od 2011. do 2014. godine, objavilo je španjolsko tužiteljstvo koje je podiglo optužnicu protiv Realove zvijezde.

Portugalca optužuju da nije platio 14.7 milijuna eura poreza, piše Independent.

Nije sporan porez na plaću ili bonuse, već 'image rights', prava na korištenje Ronaldovog imena u komercijalne svrhe na što se plaća puno manji porez.

Real 85 posto plaće svakom igraču isplaćuje kao osnovnu plaću na što se u Španjolskoj plaća 47 posto poreza (donedavno je taj porez iznosio 52 posto). To nije sporno, ali je preostalih 15 posto koje Real Madrid isplaćuje kao “image rights”. 

Na taj se  iznos plaća znatno niži porez od 30 posto. Tužitelji smatraju kako Ronaldo u poreznoj prijavi nije prijavio prihod od komercijalnih prava, odnosno novca koji se slijevao u njegovu obiteljsku firmu, piše madridska Marca na naslovnici.

Cristiano ima ekskluzivne ugovore s Nikeom, Armanijem i Tag Heuerom, ima i svoj brend donjeg rublja i sportske odjeće, a posjeduje i nekoliko hotela.

Luka osnovao firmu u Luksemburgu?

Prošle godine španjolski poreznici istraživali su i Luku Modrića koji je prilikom potpisa prvog ugovora s Realom potpisao i stavak da će se “prava na imidž, glas i ime igrača eksploatirati zajednički između kluba i anonimne tvrtke koja je vlasnik tih prava”.

Anonimna tvrtka koja je nositelj prava, međutim, nije ni postojala u trenutku potpisa ugovora, a Modrić ju je ubrzo osnovao i to u Luksemurgu, tvrdi njemački 'Der Spiegel' koji je sve proslijedio udruženju European Investigative Collaborations. 

Leo, evo i mene

Messi i njegov otac Jorge prošle godine osuđeni su na 21 mjesec zatvora zbog utaje poreza. Morali su vratiti novac, Leo je platio dva, njegov otac milijun eura kazne.

Prema španjolskom zakonu, kazna zatvora za nenasilan zločin manja od dvije godine može se pretvoriti u uvjetnu pa Leo nije završio u zatvoru, a naravno, neće ni Ronaldo ako ga osude, no ovo će sugurno baciti mrlju na njihove dosad neukaljane karijere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani