Obavijesti

Sport

Komentari 5

Nijemci baš obožavaju Hrvate: Mamić je potpisao za Leipzig

Nijemci baš obožavaju Hrvate: Mamić je potpisao za Leipzig
1

Izabrao sam Leipzig jer želim igrati u Bundesligi. Ovo je sjajnom uređen klub s velikim ambicijama. Neće biti lagano i veliki je izazov pred nama, rekao je Marko Mamić na predstavljanju u novom klubu...

VIDEO

Hrvatski rukometaši oduvijek su bili tražena roba u svijetu rukometa, a njemačka Bundesliga je već posebna priča. Neki naši rukometaši poput Blaženka Lackovića i Igora Vorija žarili su i palili po njemačkim parketima, a neki i dalje pale poput Domagoja Duvnjaka koji igra u Kielu. Brojnoj 'kaubojskoj' družini u Njemačkoj pridružio se još jedan bombarder iz vanjske linije, a riječ je od Marku Mamić koji je potpisao za Leipzig.

Nedostatak minuta u Kielceu i stalno igranje u obrani natjerali su rukometaša iz Garešnice da promijeni sredinu i krene u nove izazove.

- Izabrao sam Leipzig jer želim igrati u Bundesligi. Ovo je sjajnom uređen klub s velikim ambicijama. Neće biti lagano i veliki je izazov pred nama, ali želja mi je igrati s Leipzigom u europskim natjecanjima i da budemo konkurentni. - rekao je Mamić na predstavljanju u novom klubu.

On je karijeru počeo u Kadetten Schaffhausenu gdje je klesao svoje rukometne vještine, uslijedio je Dunkerque gdje je igrao možda i najbolji rukomet karijere a onda je uslijedio Kielce i prilika karijere. Briljirao je na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. kada je skoro sam srušio Španjolce i predviđao mu se veliki uzlet u karijeri.

No Talant Dušebajev imao je neke druge planove. Mamić je sve manje igrao u napadu, a sve više u obrani što je bio i njegov glavni zadatak. U sve to su se upetljale i ozljede koje su usporile razvoj karijere, no odlaskom u Bundesligu i Leipzig naš rukometaš nada se kako će se vratiti na pravi rukometni klub.

S Kielceom je za oproštaj igrao Final Four Lige prvaka gdje su prvo izgubili od Vesprema, a onda i od Barcelone u utakmici za treće mjesto.

- Marko je igrač svjetskom kalibra i donijet će nam kvalitetu u obrani i napadu. Presretan sam što je potpisao za nas i siguran sam da će se jako dobro uklopiti - rekao je trener Andre Haber.

Njima je trebao sjajni pucač, a Marku je trebao klub gdje će pokazati svoju kvalitetu. Apetit su zadovoljeni s obje strane, a pred našim rukometašem težak je zadatak obzirom da su njegovi hrvatski prethodnici u Bundesligi tijekom svih ovih godina ostavili ogroman trag.

Leipzig se trenutačno nalazi na 13. mjestu Bundeslige s 25 bodova kolo prije kraja...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića