Obavijesti

Sport

Komentari 50

Danskoj prvo olimpijsko zlato, Njemačka našla put do bronce

Danskoj prvo olimpijsko zlato, Njemačka našla put do bronce
2

U drugom dijelu Danci nisu ispuštali prednost. U 49. minuti imali su velikih 25-20, no aktualni svjetski prvaci smanjili su na svega gol zaostatka (26-25)

VIDEO

Prvi put u povijesti danski rukometaši su postali olimpijski pobjednici. U sjajnom finalnom susret Danska je pobijedila Francusku 28-26 (16-14) zaustavivši Francuze na putu do trećeg uzastopnog olimpijskog zlata.

Dancima prvo zlato na OI

Francuska je nešto bolje ušla u susret, povela je 3-1, međutim nakon što su Danci došli na 5-5, do same završnice prvog dijela gledali smo izjednačenu igru u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu. U posljednje dvije minute Danska je s dva gola pobjegla na odmor s plus dva (16-14) .

U drugom dijelu Danci nisu ispuštali prednost. U 49. minuti imali su velikih 25-20, no aktualni svjetski prvaci smanjili su na svega gol zaostatka (26-25). Danci potom bježe na 28-25 i Francuska se nije uspjela vratiti. Na koncu je završilo 28-26.

Dance je do najvećeg uspjeha u povijesti predvodio Mikkel Hansen s osam golova, dok su Lasse Svan, Kasper Sondergaard, Morten Olsen i Henrik Toft Hansen dodali po četiri gola. Kod Francuza su najefikasniji bili Michael Guigou sa šest, Nikola Karabatić s pet, te Daniel Narcisse sa četiri gola. Sjajni Thierry Omeyer je imao 15 obrana, dvostruko više od svog danskog kolege Niklasa Landina, no nije pomoglo.

Aktualni europski rukometni prvaci Nijemci, osvojili su brončanu medalju na Igrama u Riju pobjedom nad susjednom im Poljskom rezultatom 31-25.

Nijemci preko Poljaka do bronce

Naši 'krvnici' Poljaci koji su nas zaustavili u četvrtfinalu dobro su otvorili meč s tri gola prednosti (8-5), ali onda je uslijedila serija Nijemaca 5-0 kojom prelaze u vodstvo.

Do kraja utakmice niti jednom nisu ispustili prednost, a u 38. minuti su imali i šest golova prednosti. 

Njemačku su do pobjede predvodili Tobias Reichmann sa sedam, Uwe Gensheimer sa šest, te Patrick Wiencek s pet golova, dok je Andreas Wolff sakupio 12 obrana.

Kod Poljaka najbolji su bili Krzysztof Lijewski i Przemyslaw Krajewski sa po pet golova, dok je Piotr Wyszomirski sakupio 16 obrana. Isti taj golman bio je koban za 'kauboje' fantastično braneći udarce naših topnika.

Njemačkoj je ovo četvrta olimpijska medalja pri čemu prva bronca. Posljednju medalju njemački rukometaši osvojili su u Ateni 2004. gdje su izgubili u finalu od Hrvatske. Poljska rukometna vrsta je ostala na jednoj bronci iz 1976. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...