Obavijesti

Sport

Komentari 13

Nikad dobili Brazil u gostima, a Scaloni kaže: Ovo je dobar put!

Nikad dobili Brazil u gostima, a Scaloni kaže: Ovo je dobar put!
1

Argentina je nastavila crni niz protiv Brazila u gostima. Ni 11. put nisu ga pobijedili u službenoj utakmici, a izbornik Lionel Scaloni prvi je još od 1975. koji je izgubio prve dvije zaredom

VIDEO

Brazil je prvi finalist Copa Américe, a Argentina je porazom 2-0 u Belo Horizonteu nastavila nevjerojatan crni niz protiv najljućeg rivala.

"Seleção", naime, nikad nije izgubio natjecateljsku utakmicu protiv Argentine na domaćem terenu! Bila mu je to već 11., ima devet pobjeda i dva remija. Osim toga, Brazilci su neporaženi protiv Argentine u zadnjih osam utakmica u svim natjecanjima (sedam pobjeda i remi).

Argentinski je izbornik Lionel Scaloni, unatoč tome - zadovoljan?!

- Nema sumnje, pokazali smo da ova skupina igrača osjeća nacionalni dres kao nijedna druga. Ostavljamo sliku za budućnost, na dobrom smo putu - rekao je Scaloni i dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bili smo bolji od Brazila. Kad postanemo svjesni kako smo odigrali, sve će biti pozitivno.

Nije mogao ne okrznuti suca Roddyja Zambrana iz Ekvadora, kojeg je žestoko oprao i Leo Messi.

- Nije mi se svidio. Cijelu je utakmicu govorio Tagliaficu da ima žuti, uvjetovao mu, a sve sitne duele uvijek je dosuđivao njima. Što se penala tiče, ne znam, ali sudac stvarno nije bio na visini - zaključio je Scaloni, koji je postao prvi argentinski izbornik koji je izgubio prve dvije utakmice protiv Brazila u svim natjecanjima još od Césara Luisa Menottija davne 1975. (on je izgubio četiri u nizu).

Messi: Zar im je VAR dojadio?! Zakinuli su nas za dva penala!
Messi: Zar im je VAR dojadio?! Zakinuli su nas za dva penala!

Koliko je Brazil uspješan na kontinentalnoj razini, najbolje govori podatak kako je prošao polufinale i u sedmom uzastopnom pokušaju. Posljednji je put u toj fazi natjecanja ispao još 1979. protiv Paragvaja, tad se igralo na dvije utakmice.

Te godine posljednji su put izgubili na Copi nakon što su poveli, bilo je to protiv Bolivije (2-1 u La Pazu), a niz do danas traje čak 52 utakmice!

- Mučili smo se, jako smo sretni što smo prošli u finale. Ostao nam je još jedan korak... Znali smo da će biti teško - rekao je Dani Alves i dodao:

- Pogledajte koliko oni vrijede, znali smo da će biti komplicirano jer imaju toliko sjajnih igrača u situacijama jedan na jedan. Jako smo se trudili, a utakmice protiv njih uvijek su takve, jako teške i o njima se puno raspravlja.

Iako su Argentinci dvaput pogodili i imali deset udaraca više od Brazilaca, do gola nisu uspjeli doći. Gabriel Jesus zabio je u 19. minuti na asistenciju Roberta Firmina, a dvojac je uloge zamijenio u 71. minuti za konačnih 2-0.

- Imali su šansu, ali stativa je bila na našoj strani. Jako sam sretan jer smo se ozbiljno pripremali za ovo. Detalji su presudni, a oni su danas bili na našoj strani - zaključio je Alves.

Brazil ubojit u klasiku! 'Gauči' pogađali okvir, Messi frustriran
Brazil ubojit u klasiku! 'Gauči' pogađali okvir, Messi frustriran

Gabriel je golom prekinuo golgeterski post od devet reprezentativnih utakmica koji je trajao čak dvije godine.

- Bez riječi sam. Svaka je utakmica važna, čak i one u kojima ne igram dobro jer iz njih izvučem pouke. Večeras sam bio predodređen zabiti, bio sam samouvjeren od početka. Promašio sam priliku pa uspio zabiti. Firmino me dobro primijetio i to mi je dalo samopouzdanja - rekao je Firmino i dodao:

- Presretan sam, ne samo zbog gola, nego zbog toga kako je momčad igrala. Prošli tjedan rekao sam da će se Argentinci morati pomučiti da probiju našu obranu. Bili smo čvrsti i borili smo se. Nismo mogli zabiti Paragvaju, ali zabili smo ovaj put i svi možemo biti zadovoljni. Ovo je Brazil! Moramo u svakom meču igrati tako, s jednakim duhom, i postići ćemo ciljeve.

Njegov suigrač Alisson je, pak, sačuvao prazan gol osmu utakmicu u svim natjecanjima (756 minuta, za Liverpool i Brazil). Gol nije primio već tri mjeseca!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska