Obavijesti

Sport

Komentari 13

Igor Bišćan: Ne bi bilo pametno napasti plave otvorenog garda

Igor Bišćan: Ne bi bilo pametno napasti plave otvorenog garda
3

SUBOTA U 15 SATI Imaju po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji i ne bi bilo pametno Dinamu ostaviti previše prostora iza vlastitih leđa, rekao je trener Rijeke Igor Bišćan uoči derbija protiv Dinama na Rujevici

VIDEO

Igor Bišćan (40) zasad je jako uspješan, ali i - jako mlad trener. Toliko mlad da još nije igrao protiv 'svog' Dinama. Zasad. Sutra ga čeka i taj debi. I šef riječke struke djeluje...? Kao prije bilo koje druge tekme.

- Da, ne znam jel' to normalno ili ne, ali nemam nikakve posebne emocije. Pripremam se kao za svaku drugu utakmicu. Barem je zasad tako. Prvi put vodim momčad protiv Dinama, vidjet ćemo kad počne - pričao je glavni trener Bijelih.

Rijeka dočekuje Dinamo u subotu u 15 sati.

- S druge strane, normalno da ovo nije 'jedna u nizu' nego posebna utakmica, iz više razloga. Dinamo je najatraktivniji i najkvalitetniji protivnik, gost koji sam po sebi izaziva veliki publicitet, veliku pozornost. Znam to jako dobro još iz svojih igračkih dana, s gostovanja na Kantridi. Kad Dinamo igra u Rijeci onda su to uvijek jako interesantne utakmice bez obzira na trenutačni odnos snaga ili poziciju na ljestvici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 

Bišćan priča o staroj, već generacijama poznatoj činjenici da Dinamo vrlo često u Rijeci bude na teškim mukama pa ma koliko jak i u ma koliko dobroj formi došao u Zaljev.

Rijeka je na tu činjenicu podsjetila i preko svojih službenih profila, a usput i malo 'prozvala' svog kapetana Gorgona da sutra opet zavuče loptu u Dinamove rašlje:

Mladi je stručnjak istaknuo još jednu posebnost ne samo derbija s prvacima nego i narednog izazova, pored Drave u Slavoniji...

- Nama je ova utakmica odlična prilika da vidimo gdje smo u odnosu na one koji su ispred nas na ljestvici. U tom su nam smislu i sutrašnji sraz s Dinamom, a potom i gostovanje u Osijeku posebne utakmice, ipak drukčije od dosadašnjih pet otkad sam na klupi. A ja vjerujem da smo rezultatima u posljednje vrijeme dosegli potrebnu razinu, kao i potrebno samopouzdanje, neophodno da se kvalitetno suprostavimo Dinamu. Pristup i trud na treninzima su pravi, imamo kvalitetu i ja vjerujem u svoje dečke.

Onoliko koliko se može u javnom istupu, Bišćan je podijelio i neke stvari koje je primijetio vezanu uz fizionomiju Dinamove igre:

- Oni imaju po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji i ne bi bilo pametno Dinamu ostaviti previše prostora iza vlastitih leđa. To ne znači stajati u obrani nego biti kompaktni, agresivni i: okomiti u napadu na njihov gol. Takvu Rijeku hoću. A realno, morat ćemo biti najbolji do sada ako želimo pravi rezultat.

Normalno da i priprema i sanja pobjedu, ali kakav bi to 'pravi rezultat' bio, Bišćan vam ne bi odgovorio ni ga podvrgnete waterboardingu. Jednostavno ne želi svoje igrače staviti pod bespotrebni imperativ. Rijeka sigurno želi pobjedu, Rijeka sutra sigurno i može pobijediti no trijumf nad ovako jakim Dinamom ne smije biti obveza.

Ponešto o temeljnom taktičkom pristupu kojeg ćemo s Rijekine strane sutra gledati naznačio je napadač Antonio Čolak:

- Imamo respekt prema Dinamu, oni to zaslužuju, ali u svakom duelu hoćemo biti brži, jači od njih. Ne, ne bi bilo pametno napasti ih otvorenog garda. Mi sutra prije svega moramo: dobro stajati u bloku. U pravi napad na Dinamo ide se kroz čvrstu obranu - rekao je napadač koji je ove sezone zabio 5 golova.

Čolak prvaka i lidera Prve HNL definitivno dočekuje u pravo formi. Rijeka je pobijedila u zadnje tri utakmice, a Čolak je na svakoj zabio po gol.

Za kraj druženja s predstavnicima medija Bišćan je biranim riječima govorio o svom kolegi, a sutrašnjem suparniku, Nenadu Bjelici:

- Imali smo puno međusobnih okršaja za igračkih dana. Za ovo vrijeme koliko je trener pokazao je jako puno i od Dinama napravio ozbiljnu ekipu na europskoj razini što mnogi prije njega nisu uspjevali. On jest i to u kratkom vremenu. Na tome mu treba odati priznanje jer to nije jednostavno. Dinamo izgleda jako dobro i čestitam njemu i suradnicima na dobrim rezultatima - rekao je Rijekin trener.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Zašto su Millennialsi ludi za prirodnim proizvodima?
NOVA GENERACIJA

Zašto su Millennialsi ludi za prirodnim proizvodima?

Ah, ti Millennialsi. To je generacija koja nameće trendove, stoga je i među najvećim potrošačima, pokazalo je istraživanje agencije Pew Research. Obuhvaća sve rođene između 1980. i 2000. godine

Znate li što UVA i UVB oznake znače i koliko štete vašoj koži?
FOTOSTARENJE

Znate li što UVA i UVB oznake znače i koliko štete vašoj koži?

Mnogi misle da je kožu potrebno mazati zaštitnom kremom samo kada su na plaži, no sunce oštećuje kožu i pri svakodnevnom izlaganju. Zato se trebate zaštititi i pri najmanjem izlasku na sunce, čak i za oblačnih dana
Matirajuća krema SPF 30 sa smiljem i 3D Pro-algae
PROMO

Matirajuća krema SPF 30 sa smiljem i 3D Pro-algae