Obavijesti

Sport

Komentari 29

Priprema za Ligu nacija: Gdje gledati Hrvatsku i Švicarsku?

Priprema za Ligu nacija: Gdje gledati Hrvatsku i Švicarsku?

Prije dva tjedna Hrvatska je ostala bez jednog od lidera. Ivan Rakitić oprostio se od reprezentacije nakon 13 godina i to baš uoči utakmice protiv zemlje u kojoj je rođen i u kojoj je stasao kao igrač...

VIDEO

Nakon dva neugodna poraza u rujnu od Francuske i Portugala, hrvatska nogometna reprezentacija se okupila u ponedjeljak, a već ju danas očekuje prva utakmica u novom reprezentativnom ciklusu.

POGLEDAJTE VIDEO: Reprezentacija se okupila

Pokretanje videa...

Dalić uoči utakmica u listopadu 09:59

Neki igrači su u Sankt Gallen došli iz Zagreba zajedno s izbornikom Dalićem, a neki su put Švicarske krenuli iz svojih klubova gdje su tijekom vikenda odradili prvenstvene utakmice. 

Sezona je tijeku, a i sam Dalić je svjestan kako su igrači umorni. A tri utakmice u osam dana su pred vratima. Prvo slijedi Švicarska koja će poslužiti kao priprema za Francusku i Švedsku.

- Ova će utakmica biti dobar test za našu ekipu, posebno za one koji imaju manju minutažu u reprezentaciji. Tako smo ju zamislili, ali ne mislim da je utakmica nevažna. Moramo se dobro pripremiti za ono što nas čeka u sljedeće dvije utakmice Lige nacija. Morat ćemo biti puno bolji nego protiv Portugala ako želimo izvući dobar rezultat - kazao je Dalić.

Utakmice se igra na AFG Areni, a počinje u 20.45 uz prijenos na Novoj TV. Utakmica će poslužiti našem izborniku kao prilika za ostale reprezentativce koji imaju manju minutažu te kako bi se dokazali.

-  Mi smo nakon Svjetskog prvenstva bili osuđeni na smjenu generaciju i mi smo ju donekle proveli tijekom kvalifikacija. Mi nemamo dovoljno igrača da bismo imali luksuz toga da otpisujemo igrače. Ovo nije lagano vrijeme za nas, moramo napraviti smjenu generacija do kraja, a ljestvicu smo si postavili visoko onim drugim mjestom u Rusiji. To nije naša realnost. 

UEFA Nations League - League A - Group 3 - France v Croatia

Prije dva tjedna Hrvatska je ostala bez jednog od lidera. Ivan Rakitić oprostio se od reprezentacije nakon 13 godina i to baš uoči utakmice protiv zemlje u kojoj je rođen i u kojoj je stasao kao igrač.

Nikada nismo dobili Francuze, protiv kojih ćemo igrati 14. listopada, a isto tako, nikada od samostalnosti nismo dobili niti Švicarce. Prvi put smo igrali na Europskom prvenstvu 2004. godine kada je bilo 0-0, 2012. godine su nas Švicarci razbili 4-2 na Poljudu kada je na izborničkoj poziciji debitirao Igor Štimac. Tada nam je igrač Dinama Mario Gavranović utrpao dva gola, a za naše je jedini strijelac bio Eduardo da Silva.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - France v Croatia

Posljednji put smo igrali prije šest godina, a ni tada nismo uspjeli pobijediti. Završilo je 2-2, a tada nam je opet zapaprio jedan nogometaš hrvatskih korijena. Josip Drmić je zabio dva gola, a za nas je dvostruki strijelac bio i Ivica Olić.

Doduše, Hrvatska ima dvije pobjede i to iz 1940. godine, a kako se HNS smatra nasljednicom te reprezentacije, tako se i računaju te pobjede. Obje utakmice igrale su se u travnju, a bilo je 4-0 i 1-0...

Nakon Švicarske nema previše odmora. Već 11. listopada čeka nas gostovanje kod Švedske, a onda tri dana kasnije utakmica protiv Francuske.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka