Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Nikada s Messijem nisam imao problema, ali sada me šokirao!'

'Nikada s Messijem nisam imao problema, ali sada me šokirao!'
3

Bilo je odluka na koje su se i Brazilci mogli žaliti. Sa Messijem nikad nisam imao problema, on je posvećen igri, a ne svađi sa sucima, ali... Sada me šokirao svojim izjavama, kaže ekvadorski sudac

VIDEO

Ispadanje Argentine od Brazila u polufinalu Cope Americe ostavilo je ogromne 'repove', a najglasnije odjeknule su riječi najslavnijeg, Lea Messija.

Veliki je Argentinac poslije 0-2 poraza od Brazila (1-0 Gabriel Jesus 19', 2-0 Firmino 71') odlučio ne sudjelovati u ceremoniji dodjele medalja i izjavio:

- Ne trebamo biti dio ove korupcije, pokazali su manjak poštovanja prema nama. Nisu nam dopustili da budemo u finalu. Korupcija i suci nisu dopustili ljudima da uživaju u nogometu. Trofej je rezerviran za Brazil. Nadam se da suci i VAR neće utjecati i da će dozvoliti Peruu da igra, ali teško - rekao je Messi.

Copa America Brazil 2019 - Semi Final - Brazil v Argentina

Nogometnog savez Južne Amerike (CONMEBOL) oglasio se priopćenjem:

- Temelj fair-playa je prihvaćanje rezultata sa poštovanjem i osjećajem odgovornosti. To isto važi za procjenjivanje sudačkih odluka, koje ovise i o ljudskom faktoru i uvijek će biti podložne poboljšanjima. Potpuno je neprihvatljivo da se na temelju pojedinačnih incidenata u natjecanju, u kojem pod istim uvjetima sudjeluje 12 momčadi, izvlače teške, neosnovane i lažne optužbe i da se dovodi u pitanje poštenje i regularnost Copa Americe.

Argentina je tražila dva 11-erca nakon prekršaja Alvesa i Arthura na Agueru i Otamendiju, ali ekvadorski sudac Roddy Zambrano nije tražio pomoć VAR-a, niti ih je dosudio. Messi je poludio:

- Igrali smo odlično, a onda završi ovako... Cijeli turnir suci sviraju sranja! Da, sranja od igranja rukom, sranja od prekršaja, sranja od penala! A sada uopće nisu koristili VAR! Ovo je nevjerojatno! Nadam se da će CONMEBOL učiniti nešto, ali mislim da na kraju ipak neće biti ništa od toga jer Brazil kontrolira sve i nije se smjelo dogoditi da ispadnu - govorio je Messi još vruć nakon poraza.

Sada se oglasio i najprozvaniji, Ekvadorac Roddy Zambrano:

- U VAR sobi su procijenili da je situacija sa Otamendijem 50-50, da se ne može sa sigurnošću procijeniti radi li se o penalu ili ne pa me nisu ni kontaktirali. Kada sam drugi dan vidio duel i sam sam procijenio da sam mogao suditi penal.  Što se tiče Alvesa i Aguera na prvu je zapravo djelovalo kao teški faul na Alvesu, ni za to me nisu pozvali da još jednom provjerim - priča Zambrano, a netko tu žestoko laže.

Copa America Brazil 2019 - Semi Final - Brazil v Argentina

Jer Urugvajac Leodan Gonzalez koji je bio šef u VAR sobi tvrdi da su Zambrana itekako upozorili da sam na snimci pogleda sumnjive situacije.

Da cirkus bude veći, odmah drugi dan nakon utakmice u javnosti je završila informacija kako je frekvencija na kojoj je VAR soba komunicirala sa Zambranom bila ista kao ona koju je koristila služba osiguranja brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara, a dobrim dijelom VAR suci i glavni arbitar nisu mogli ni komunicirati jer je veza pucala!

Roddy Zambrano je prokomentirao i Messijeve optužbe:

- Sa Messijem nikad nisam imao problema, on je posvećen igri, a ne svađi sa sucima, ali sa izjavom o korupciji me jako neugodno iznenadio. Šokiran sam njegovim riječima, ali... Valjda svatko ima pravo na svoje mišljenje - rekao je Zambrano.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...