Obavijesti

Sport

Komentari 113

Niko, gledaš li? Kalinić zabija češće od Mandžukića, Čopa...

Niko, gledaš li? Kalinić zabija češće od Mandžukića, Čopa...
1

Andrej Kramarić je najefikasniji hrvatski napadač ukupno gledajući razdoblje i u Rijeci, no u europskim ligama najbolji je onaj koga nema na Kovačevu popisu

VIDEO

Nikola Kalinić posljednji je nastup za Hrvatsku ubilježio još 15. listopada 2013., kad su "kockasti" na Hampden Parku izgubili od Škotske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, posljednjoj utakmici Igora Štimca na klupi. Niko Kovač odveo je reprezentaciju u Brazil i na dobrom je putu da rezervira mjesto na Euru u Francuskoj, no napadača Dnjipra nema ni na vidiku.

A bi li trebao biti? Sudeći po golovima, što je za napadača najvažnije mjerilo, zasigurno jest. Kad se uzmu u obzir sva natjecanja u kojima je nastupao za ukrajinski klub (prvenstvo, kup, Europska liga), Kalinić zabija svake 124 minute, po čemu je najefikasnija hrvatska špica nakon Andreja Kramarića, donosi Goal.

Duje Čop u Cagliariju je zabio tri gola u zadnja dva prvenstvena kola i četiri ukupno, za što mu je u prosjeku bilo potrebno 160 minuta po golu. No kad se u obzir uzme cjelokupna statistika ove sezone, u koju je uključen i boravak u Dinamu, rođeni Vinkovčanin zabija svakih 128 minuta.

Prvi Kovačev izbor Mario Mandžukić muči se s golgeterskom formom u posljednje vrijeme. Posljednji je gol za Atlético zabio još 21. veljače, što mu srozava prosjek na 159 minuta po golu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nikica Jelavić oprostio se od nacionalne vrste nakon brazilskog Mundijala, a u Hull Cityju postao je najbolji strijelac kluba što se Premiershipa tiče, Za svaki od osam njegovih golova bilo mu je potrebno 203 minute u prosjeku.

Ivan Perišić nakon ozljede ušao je u napadačku formu trima golovima u deset dana, a ukupno ih ima šest za Wolfsburg uz prosjek od 345 minuta.

Ivica Olić, pak, član prve jednaestorice "kockastih", nedavno je zabio prvi gol sezone za HSV, za što mu je bilo potrebno čak 1030 minuta. Kad se u prosjek uzmu minute i golovi u Wolfsburgu iz prvog dijela sezone (pet), Ola zabija svakih 401 minutu.

Andrej Kramarić uvjerljivo je najefikasniji hrvatski reprezentativac ove sezone s 30 golova ukupno, od čega dva u Leicester Cityju (348 minuta za gol). Zahvaljujući impresivnim brojkama iz Rijeke, Krama ima prosjek od 95 minuta po postignutom golu.

Detaljnu statistiku hrvatskih napadača provjerite na Goalu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet