Obavijesti

Sport

Komentari 38

Niko, uzeo si igračinu! Perišić je idealan za Bayern i Kovača

Niko, uzeo si igračinu! Perišić je idealan za Bayern i Kovača
8

Ivan Perišić sa sobom nosi nogometno jamstvo. Klasa, zajamčeni golovi i asistencije, igra u oba smjera, svjetske fizičke predispozicije, godine bundesligaškog iskustva... Neupitno, 100%-no pojačanje

VIDEO

Božidar Senčar, Ante Vučkov, Zlatko Škorić, Niko Kovač, Robert Kovač, Ivica Olić, Danijel Pranjić, Mario Mandžukić i - Ivan Perišić. Deveti hrvatski nogometaš u bavarskom, njemačkom, europskom i svjetskom nogometnom gigantu Bayernu!

'Omiški tenk' je, naravno, prošao liječnički pa za Bayern potpisao na godinu dana. Najprije posudba iz Intera za 5 milijuna eura, a istekom sezone opcija otkupa za još 20 milijuna.

- Perišić je iskusan igrač, dobar je prema naprijed, jak u zraku i odlično igra objema nogama. Navikao je igrati na visokom nivou i nema sumnje da ima kvalitete koje će nam pomoći - rekao je Perišićev suigrač David Alaba za Bild.

- Igrač je koji dobro poznaje Bundesligu i fleksibilan je u napadu - kazao je Manuel Neuer.

Šef struke Niko Kovač nije uspio dovesti Leroya Sanea iz Man Cityja pa je inzistirao na sunarodnjaku. Inzistirao s: punim pravom. Jer Perišić je - nogometno jamstvo najviše kvalitete.

Klasa, zajamčeni golovi i asistencije, igra u oba smjera, svjetske fizičke predispozicije, godine bundesligaškog iskustva... Neupitno, stopostotno pojačanje. I to bi bio (nije nikakva neobjektivnost ili 'zaslijepljenost' hrvatskim bijelo-crvenim poljima) za bilo koju momčad na svijetu.

Ivan PERISIC apparently before changing to FC Bayern Munich.

Perišić (30 godina) je drugi na svijetu s Hrvatskom, a zadnje četiri godine je zajedno s još jednim sjajnim Hrvatom, Marcelom Brozovićem, i slovenskim vratarskim majstorom Samirom Handanovićem, nosio Inter na svojim leđima usred sezona klupskih turbulencija, promjena vlasnika i rotacija trenera.

Sada već osramoćeni Mauro Icardi živio je od Ivanovih asistencija. Perišić je bio razočaran kada ga u dva uzastopna prijelazna roka nisu pustili na Old Trafford, ali je i sa povremenim razumljivim oscilacijama u igri bio jedan od ključnih igrača "nerazzurra". Jedan od onih koje se, bez obzira sjedio li na klupi Mancini, De Boer, Vecchi, Pioli ili Spalletti, žmirećki stavljalo u startnih 11.

Serie A - Frosinone v Inter Milan

S Meazze su navijači u svijet poslali hashtag #PerisicToIcardi jer Ivan je Icardija hranio asistencijama. Na Allianzu se već sad samo od sebe piše: #PerisicToLewandowski!

Ivanova je priča počela u rodnome Omišu, Hajduk je bio logični nastavak, ali već sa 17 godina Perišić je otišao u Francusku, u Sochaux. Uslijedila je kratka posudba u belgijski Roeselare pa dvije godine u Club Bruggeu (2009.-2011.) u kojima je postajalo jasno da se ne radi o običnome nego po svemu nadprosječnom nogometašu.

Cijeli je svijet to vidio u četiri bundesligaške godine. Dvije u Borussiji Dortmund i dvije u Wolfsburgu iz kojeg je za 20 milijuna otišao u Inter. Sa Borussijom je, baš u Bundesligi u koju se ovih dana vratio, osvojio dosad jedine trofeje: duplu krunu s Dortmundom 2011/12. te kup i superkup s Wolfsburgom 2015.

U Serie A je u četiri sezone odigrao 141 utakmicu, zabio 37 golova, a asistirao 31 put. Nikad lijeva špica s punom slobodom kretanja, nego lijevi vezni koji i trpa i asistira i rinta u obrani.

FIFA World Cup 2018 - Croatia vs England

Za Hrvatsku igra već 14 godina. Od U-17 selekcije do osam godina, 82 utakmice, 23 gola i ključne role među "vatrenima" u kojima je s Modrićem najveći adut i konstanta, posebno kad je najvažnije, na Europskim i(li) Svjetskim prvenstvima.

U veljači je napunio 30 godina, prošao je sve, zna sve, može sve. O da... Niko je dobio igračinu, Bayern ima novog Hrvata i u njemu novo veliko, silno pojačanje!

Pokretanje videa...

01:04
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica