Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

"Nisam ja desničar, kajem se zbog ulaska u politiku"

Igor Štimac se u intervjuu za tjednik Globus osvrnuo na svoju političku karijeru, mišljenje javnosti te prepucavanja s Vlatkom Markovićem

Goran Stanzl
Foto: Goran Stanzl
5 komentara

Igor Štimac predsjednik je Udruge profesionalnih klubova Prve HNL, no neki ga povezuju i s 'desno' nastrojenim političkim strankama.
- Nikada nisam bio ekstremni desničar kako su me neki htjeli prikazati. U Nacionalnu demokratsku stranku sam se uključio jer su me prijatelji ohrabrivali da se uključim u politiku. A NDS sam odabrao jer nisu bili ozbiljna stranka te nisu imali šanse pobijediti na izborima - priča Štimac za posljednje izdanje Globusa.
Igor još od igračkih dana slovi kao karakteran, pomalo incidentan tip. Bez obzira na brojne uspjehe u nogometu, neki njegovi postupci su ga ocrnili u javnosti. Zbog njih je nakon igračke karijere kretao od nule.
- Morao sam se opet dokazivati nekome i krenuti sve iz početka - kaže Štimac.
Jedan od onih s kojim je u stalnom verbalnom ratu je predsjednik HNS-a Vlatko Marković.
- Uvjeren sam da nije u stanju učiniti nešto za razvoj hrvatskog nogometa jer je čovjek u godinama, no nisam se nikada sukobio s njim. Pa za njegovu vladavinu u HNS-u su zaslužni Franjo Tuđman i Zlatko Canjuga - priča Štimac koji se još jednom izjasnio protiv regionalne nogometne lige.

Naši partneri pišu
Message