Obavijesti

Sport

Komentari 26

'Nisam pušio ako nisam pio, ali pio sam svaki dan 10-12 piva'

'Nisam pušio ako nisam pio, ali pio sam svaki dan 10-12 piva'
1

Najpametnije što sam u životu napravio bilo je kad sam se oženio za moju Marianu i rekao joj 'Ti upravljaj financijama. Ja ću zarađivati, a ti odlučuj što ćemo s lovom', kaže Brazilac Cicinho

VIDEO

Sredinom prošlog desetljeća Real Madrid tražio je zamjenu za jednog od najboljih desnih braniča u klupskoj povijesti, Michela Salgada. Odabrali su silno nadarenog Brazilca Cicinha. Kada je došao u Madrid, 2007., imao je 27 godina. Bio je u naponu snage. I bio je alkoholičar.

Pokretanje videa...

Cicinho 02:19

- Počeo sam da piti kad sam imao 13-14 godina, tada sam bio u Botafogu. Rekli su mi da je pivo dobro, da je hranjivo A kad sam počeo piti... Pio sam stvarno puno, a nisam prestao do prije nekoliko godina. Skoro 20 godina ja sam bio alkoholičar, na 10-12 piva dnevno - priča Cicinho.

- Kad sam zaradio prvi ozbiljniji novac, potpisom za Atletico Mineiro, onda sam počeo piti sve. I pušiti. Nisam pušio ako nisam pio, a problem je bio u tine što sam pio: svaki dan - kaže čovjek koji se riješio svog poroka pa igrao do prije dvije i pol godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zbog alkohola sam izgubio i ljubav prema nogometu. Nestalo je ushićenje izlaska na teren, nestala je čarolija. Umjesto nje sve je bila frustracija jer unatoč talentu nisam mogao igrati kako znam. Naravno da nisam. Alkohol i profesionalni nogomet ne mogu zajedno. Igrao sam za Real, bio sam među Galacticosima, a bio sam nesretan! Najgore je bilo onih 5 godina kad sam iz Reala prešao u Romu, od 2007.-2012. Sve je promijenila moja Mariana. Ona me spasila.

Real ga se riješio kad je shvatio da mu alkohol upropaštava neupitni talent. Spas je bila veća ljubav prema voljenoj ženi od ljubavi prema 'cugi'.

- Mariana mi je pomogla mi je da se ostavim boce i trošiti novac uludo. Oženili smo se, a najpametnije što sam u životu napravio bilo je kad sam joj rekao 'Ti upravljaj financijama. Ja ću zarađivati, a ti odlučuj što ćemo s lovom. Hvala Bogu, ni kad sam najviše pio nisam sve spiskao nego dosta davao ocu koji je taj novac čuvao i vratio mi kad sam se sredio. Zahvaljujući njemu i supruzi danas imam komotnu financijsku situaciju - rekao je Cicinho.

Bivši alkoholičar te bivši igrač Botafoga, Atletico Mineira, Sao Paula, Reala, Rome, Villarreala, Recifea, Sivasspora, Brasiliensea i brazilske nogometne reprezentacije (15 nastupa i 1 gol).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac