Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Nisam samo MMA borac, imam agenciju i turistički sam vodič...'

'Nisam samo MMA borac, imam agenciju i turistički sam vodič...'

Na Martinovci sam odrastao, došao sam tu s pet ili šest godina, majka je čuvala braću, sestre i mene, bilo nas je sedmero, a otac se za to vrijeme borio u Domovinskom ratu, priča nam MMA borac Francisco Barrio

VIDEO

Sve je spremno za spektakl 11. rujna na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila. Pod okriljem domaćeg FNC-a, uz medijsko pokroviteljstvo 24sata, održat će se polufinalni mečevi druge sezone Armagedona, a šlag na tortu bit će superborba između Francisca 'Croate' Barrija (32, 8-2) i Vase ‘Psihopata’ Bakočevića (31, 40-21-1).

POGLEDAJTE VIDEO: Dan s 'Croatom'

Ušli smo u tjedan borbe. Borci marljivo skidaju kilograme, kako bi u petak zadovoljili vagu i ostvarili pravo na puni iznos honorara. Odlučili smo spomenute borce bolje upoznati. Proveli smo dan s 'Croatom'. Prvo nas je odveo na mjesto gdje je sve počeo.

- Hrvanje u Lokomotivi počeo sam trenirati s osam godina. Klub je počeo s radom još 1945., jedan je od najboljih u bivšoj Jugoslaviji. Imamo tu i boksački klub. Imamo u Lokomotivi par europskih i svjetskih medaljaša, i mene, panameričkog. Hrvanje mi je puno pomoglo u životu, ali i MMA karijeri. Dobio sam znanja, motivaciju, natjecateljski duh - pojašnjava.

'Vaso solidno hrva, ali razlika je u klasi'

Postoji li trema uoči borbe s Vasom?

- Već s osam godina natjecao sam se gotovo svake subote. Uvijek sam imao mentalitet da želim pobijediti, osvojiti zlato. Svi hrvači su navikli na taj presing. Kažu da ću imati pritisak protiv Vase? Ma ne, ja sam na to navikao. 

Lokomotiva mu puno znači.

- Tu sam proveo pola života. Eto, došao je red na mog kuma Ivana Lizatovića i mene da postanemo treneri u klubu. Za hrvanje je najvažnije imati snagu, izdržljivost, tehniku i srce.

A kakav je hrvač Vaso?

- Solidan hrvač, ali morate imati na umu da postoji razlika između hrvanja i hrvanja u MMA-ju. Vaso ima dobru obranu od rušenja, vidio sam da je i rušio neke ljude, ali razlika je u klasi između njega i mene.

Potom nas je Francisco odveo do Martinovke.

- U tom kvartu sam odrastao. Tu sam došao s obitelji iz Argentine, za vrijeme Domovinskog rata. Imao sam tad pet-šest godina. Živio sam s majkom i braćom i sestrama. Imam ih sedam. Otac se borio, bio je zapovjednik... 

'U drugom osnovne pobjegao sam na Sljeme'

Postojao je rivalitet s ekipom s Vrbika.

- Tamo smo išli na krizmu, a bio je rivalitet među školama. Mi smo gledali njihove cure, oni naše. Da, bilo je tu tučnjava, ha-ha. Išao sam u OŠ Tina Ujevića, od prvog do osmog. Uz dodatak da sam dvaput radio prvi osnovne. Nisam znao jezik pa su me ponovno spustili u prvi razred da sve stignem pohvatati. 

Majci nije bilo lako.

- Imam dvije godine starijeg brata i dvije godine mlađeg. Kao mali smo gledali neki film i odlučili pobjeći na Sljeme tri dana. Ostavili smo majci poruku i otišli. Bilo je to negdje '95. ili '96. godine. Mama je poludjela, tata i cijela vojska su nas tražili, zvali su policiju, završili smo na radiju. Na kraju smo se sami vratili. Ma krasno je bilo odrastati u Zagrebu. Po cijele dane smo bili vani, kupali se na Jarunu jer nas je u obitelji bilo previše pa nismo mogli ići na more, bilo je preskupo. 

Borilački sportovi bili su mu suđeni.

- Počeo sam se prvo tući sa starijim bratom. Tukao me, ja sam se naučio braniti, a kad sam krenuo na hrvanje bio sam i jači od njega. Onda smo se udružili i tukli ovog mlađeg brata, ha-ha. 

'Vodim turističku agenciju'

Barrio nije samo u MMA-ju. 

- Imam turističku agenciju. Dovodim ljude iz Južne Amerike u Hrvatski, Srbiju i Crnu Goru. Sve je na španjolskom. Licencirani sam turistički vodič, završio sam i za voditelja poslovnice i tako došao na ideju da otvorim firmu. Znam Zagreb napamet, cijelu povijest grada. Krasan posao, miran, naučiš puno i o novim kulturama. 

Je li bilo kakvih anegdota?

- Imao sam jednom turiste iz Indije. Vodio sam ih u razgledavanje Bleda u Sloveniju. Jedan je imao lažnu putovnicu, bio je na tjeralici i morao je ostati na granici. Nastavili smo bez njega, a još smo mu i naplatili, ha-ha. Također, Aleksandra Rakića i njegove dečke iz tima odveo sam na Plitvice, sve im pokazao...

Zagreb: Otvoreni trening boraca uoči Fight Nation Championshipa

'Hrvati su moji rođaci'

Barrio je uvijek spreman i odazvati se humanitarnim akcijama. 

- Pomagao sam žrtvama potresa. Tu u Zagrebu, Petrinji, Mečenčanima i ostalim selima. Baš sam ponosan što smo u tim teškim trenucima mogli pomoći ljudima. 

Za kraj je podvukao.

- Ma Zagreb je prekrasan grad, miran, svima ga preporučujem za život. Hrvati su moji rođaci, to mi i piše na tetovaži - kazao je za kraj Barrio i pokazao nam.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba