Obavijesti

Sport

Komentari 26

'Nismo radili dramu... Ali nakon Japana sad je i Angola opasna'

'Nismo radili dramu... Ali nakon Japana sad je i Angola opasna'

Nema više u rukometu momčadi s kojom možeš olako. Pa u klubu će te i trećeligaš dobiti... Japan je ozbiljna momčad, ali nama se više ne smije dogoditi takav blackout, rekao je pivot Marino Marić

VIDEO

Hrvatska je na startu Svjetskog rukometnog prvenstva u Aleksandriji teškom mukom osvojila bod protiv Japana (29-29) iako je gubila većinu utakmice i po šest golova razlike, a remi joj je donio Ivan Čupić sedmercem sedam sekundi prije kraja.

- Baš smo se namučili. Olako smo ušli u utakmicu, pripremali smo se iz nekih videa, vidjeli da su brzi i neugodni i da ih je Sigurdsson dobro posložio. Na snimkama je sve bilo podnošljivo, ali na terenu nije bilo dobro - rekao je jutro poslije Marino Marić (30), najbolji igrač Hrvatske sa sedam golova.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometaši za Petrinju

Pokretanje videa...

Rukometaši za Petrinju 03:03

- Bili smo u paralizi prvih 20 minuta, oni su zabijali kako su htjeli, a mi smo promašili sigurno četiri, pet zicera i otišli su na 6-2. Krenula je agonija, tražili smo se, bili smo šokirani i čekali da uđemu normalu. Tek pred kraj prvog poluvremena napravili smo neku seriju - secirao je Marino pa nastavio:

- U drugom dijelu vratili smo se u igru, imali smo četiri lopte za plus jedan, ali nismo uspjeli. Podbacili smo u prvom poluvremenu u svim segmentima i nismo krenuli kako mi to znamo i možemo, bili smo u nevjerici i šoku. A tako ne funkcioniraš...

Metličić Červaru: Zašto obrana 5-1? Zašto Martinović na klupi?
Metličić Červaru: Zašto obrana 5-1? Zašto Martinović na klupi?

Psihološki se nije bilo jednostavno vratiti nakon lošeg ulaska u utakmicu.

- Krenuli smo olako, promašivali zicere, oni su letjeli iz naših grešaka i to je to. U rukometu nema više nekog s kim možeš olako, svi znamo da u će te klubu dobiti i trećeligaš ako se opustiš. Japan je moderna momčad, ako ne uđeš dobro, normalno je da će te kazniti. Početak je odlučio. Da smo krenuli normalno, sve bi možda bilo drugačije. Minus sedam je teško vratiti protiv bilo koga, a kamoli ozbiljne momčadi. Ne smijemo si više dozvoliti blackout. Svi su se trudili, ali to stanje šoka te makne da nisi na vrhuncu - kaže Marino.

Kako dalje?

- Svi smo profesonalci i znamo što smo napravili. Nismo radili nikakvu dramu, probali smo ostati kompaktni, pošteno smo si rekli da je bilo loše i ako mislimo nešto napraviti da ne možemo ovako. Prva je utakmica, ništa nije izgubljeno, ali poljuljalo nas je. Sad se moramo vratiti iz oluje u mirno more.

Ovo je pivot Konga: Na stranici SP-a piše da ima 89 kilograma
Ovo je pivot Konga: Na stranici SP-a piše da ima 89 kilograma

Već u nedjelju od 18 sati slijedi Angola koja je u prvom kolu izgubila od Katara.

- Radili smo analizu, Kaleb nam je isto pomogao jer ih je gledao, već smo vidjeli neke opasnosti. Nakon Japana sad je i Angola opasna, na nama je da se pripremimo i da budemo ono što smo bili prošle sezone, da pokažemo ono što možemo. Ako krenemo opet s greškama, bit će teško, moramo prihvatiti pritisak kad smo u ulozi favorita - zaključio je Marić.

'Trema mi je bila velika...'

Ivan Martinović (23) debitirao je za Hrvatsku na velikom natjecanju i odigrao vrlo dobro na vanjskoj poziciji, zabio tri gola.

- Radio sam svaki dan za trenutak koji sam imao jučer, bio je prelijep osjećaj iako sam bio malo nervozan. Trema je bila i sve... Mogao je biti malo ljepši osjećaj da smo dobili utakmicu, ali dobro je. Sretan sam što sam odigrao i dobio priliku, ali idemo dalje - rekao je igrač Hannovera.

- Kad igram, dat ću sve od sebe. Tu je 16 igrača. Tko god da uđe, dat će 100 posto. Ako sam na klupi, bodrit ću momčad koliko god mogu. Mislim da sam bio dosta nervozan na početku, ipak mi je ovo prvo veliko natjecanje sa seniorima. Ali mislim da sam odradio dobar posao, kolika mi je trema bila. Uvijek sam tu da pomognem momčadi i nadam se da sam to i pokazao - dodao je.

'Razbili su našu obranu. Ovo nam mora biti škola za dalje'
'Razbili su našu obranu. Ovo nam mora biti škola za dalje'

- Imamo još Angolu i Katar. Znamo da ne smijemo nikog podcijeniti. Nismo ni Japan, ali su oni odigrali jako dobru utakmicu protiv nas. Sad treba vizualizirati, analizirati utakmicu protiv Angole. Trebamo se dobro spremiti i ovaj put od prve sekunde igrati kako treba, a ne zadnjih deset (minuta). Trebamo biti agresivniji u obrani, više pomoći golmanima i cijelu utakmicu dati sve od sebe.

Kakvu taktiku složiti za Angolu?

- Nismo još imali posebni sastanak s izbornikom. Mislim da ćemo to imati prije ručka, da ćemo se vidjeti i popričati što treba bolje, gdje su bile greške, što popraviti. Čuo sam da su se oni dobro držali protiv Katara, da su vodili cijelo prvo poluvrijeme pa je Katar stisnuo malo, da je Šarić dobro branio. Trebamo se dobro pripremiti, oni su sigurno opasni. Ne smijemo ih podcijeniti, trebamo igrati kao klapa, uživati. Sad je pukao led, prva utakmica je najteža. Vjerujem u nas i da ćemo odigrati puno bolje nego jučer

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje