Obavijesti

Sport

Komentari 34

'Nismo rang Hrvata! Trebao im je gol pa su nam udarili tempo'

'Nismo rang Hrvata! Trebao im je gol pa su nam udarili tempo'
1

Hrvati su viša razina. Za njih utakmice rješavaju Modrić i Rakitić, mogu promijeniti igrače da im kvaliteta uopće ne padne. Hrvati su odigrali na račun velike individualne kvalitete, pišu ukrajinski mediji

VIDEO

Ukrajince je zabolio poraz (2-0) u Kijevu. Opjevani golovi Andreja Kramarića prizemljili su naše jučerašnje domaćine. Oni se vraćaju u realnost dok će Hrvatska otputovati u dodatne kvalifikacije preko kojih će tražiti put u Rusiju 2018.

Izbornik Andrij Ševčenko svjestan je realnosti, pišu tamošnji mediji.

- Gledajući rezultat, možemo primijetiti da su Hrvati još jednom dokazali da imaju visoko kvalitetne igrače. Čim mi nismo imali dovoljno snage u drugom poluvremenu, oni su podigli tempo i počeli pritiskati. Odmah smo upali u probleme, a nismo ni zabili svoje šanse u prvom poluvremenu - rekao je na početku Ševa koji ne zamjera previše svojoj momčadi:

- Sretan sam sa svojim momcima i žao mi je što utakmica nije završila u našu korist. Ipak, Hrvatska ima mnogo sjajnih igrača, ali u jednom trenutku su se mobilizirali. Počeli su dobivati puno više duela i skokova, mi smo se tu izgubili i dobili prvi gol. Hrvatska je pokazala da ima bolje igrače, mi smo bili timski bolji, pa i kreativniji, no klasa protivnika je napravila razliku - smatra Ševčenko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Evhen Konopljanka radio je dar-mar po lijevoj strani u prvih 45 minuta i bio nam najveća prijetnja. Kao i svim Ukrajincima niti njemu nije jasno što se to dogodilo Ukrajini u drugom poluvremenu.

- Vrlo sam iznenađen, nemam pojma što se dogodilo u drugoj polovici utakmice. Izgledali smo čvrsto i mislio sam da ćemo ih 'iscijediti'. Oni su nas posve nadigrali u nastavku iako smo znali kako igraju. Možda su bili ljuti zbog svog lošeg prvog poluvremena. Da budem iskren, možda nismo bili dobri u napadu, falio nam je Kravec- zaključio je ofenzivac Ukrajine i Schalkea.

Priznati ukrajinski nogometni stručnjak Viktor Vacko pred ukrajinskim TV kamerama bio je prilično oštar.

- Hrvatska reprezentacija pokazala je gdje pripada, a pokazali su i nama gdje pripadamo, odnosno da nismo njihov 'razred'. Nismo bili spremni. Mi smo igrali bez centralne špice i nismo se mogli nametnuti u napadu, nije bilo ubitačnog napadača i to nas je koštalo - počinje Vacko pa povlači paralelu:

- Objektivno, usporedite igrače. Hrvati su viša razina. Za njih utakmice rješavaju Modrić i Rakitić, mogu promijeniti igrače da im kvaliteta uopće ne padne. Hrvati su odigrali na račun velike individualne kvalitete, a mi smo jednostavno limitirani - smatra Vacko.

Veznjak Taras Stepanenko ponudio je svoje viđenje.

- Moramo naučiti igrati velike utakmice. Stalno nam nešto fali i primili smo gol iz dječje pogreške. Trener nam je govorio u svlačionici jedno, mi smo radili drugo. Nismo imali snage za dovoljno trčanja - smatra Srnin suigrač iz Šahtjora.

Jarmolenko je bio prilično precizan.

- S igračima kao što su Modrić i Rakitić teško se boriti, probali smo ih stisnuti, ali nije išlo. Čim bi Modrić bio sam i dobio loptu, odmah bi dodao suigraču ravno u noge, kao da dodaje rukom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram