Sport

Komentari 29

Kamp na Sveticama, stadion u Maksimiru se neće obnavljati

Kamp na Sveticama, stadion u Maksimiru se neće obnavljati

Iako je dogovoreno da će gradnja kampa reprezentacije biti na Kajzerici, HNS je odlučio da će se osvanuti na Sveticama. Bandić je odustao od obnove Maksimira

Pitanje o lokaciji gradnje novog nogometnog kampa hrvatske reprezentacije konačno bi moglo dobiti odgovor. Planovi su se pomaknuli s mrtve točke još prošlog tjedna kad su predsjednik HNS-a Davor Šuker  i izvršni predsjednik Damir Vrbanović sklopili dogovor sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem da će se kamp reprezentacije graditi u Zagrebu.

Plan je bio gradnja na Kajzerici, no vodstvo HNS-a ipak je odlučilo da će nogometni dom osvanut na Sveticama, pišu Sportske novosti. Točnije, na atletskom igralištu pored maksimirskog stadiona. Srušila bi se stara zgrada te izgradilo do pet terena. Hotel bi trebao izostati.

Preokret se dogodio i u slučaju stadiona u Maksimiru od čije rekonstrukcije je odustao Bandić, kao i od gradnje manjeg stadiona na Kajzerici, piše Tportal. Naime, gradonačelnik Zagreba posljednjom je odlukom odlučio poništiti natječaj sklopljen s tvrtkom Alpine Bau 2006. godine po kojoj su za 250 milijuna eura trebali rekonstruirati Maksimir, izgraditi stadion na Kajzerici te novi atletski stadion.

Razlog odustajanja, naravno, bila je financijska strana jer bi Grad Zagreb kroz 24 godine otplate trebao ukupno platiti pet milijardi kuna.

Najčitaniji članci