Obavijesti

Sport

Komentari 21

Nitko ne želi protiv Hrge, dobio novu odbijenicu! 'Prošli smo sve i nismo našli apsolutno nikoga'

Nitko ne želi protiv Hrge, dobio novu odbijenicu! 'Prošli smo sve i nismo našli apsolutno nikoga'

Netko u tih Top 15 ima priliku boriti se protiv Filipa Hrgovića u posljednjoj borbi pred susret s Anthonyjem Joshuom. Prošli smo cijeli ranking i nismo pronašli boksača spremnog na okršaj s Hrgom, kaže Hearn

Najbolje rangirani hrvatski boksač Filip Hrgović (28, 12-0-0) pretkraj je prošle godine odradio dva meča koja su mu trebala poslužiti kao uvod za pripreme za nešto puno veće.

Pokretanje videa ...

A to "veće" je trebao biti Michael Hunter (32, 19-1-1). Borba je već bila dogovorena, pa čak i financijski uvjeti (u kojima bi Hunter bolje prošao), a onda se britanski borac povukao iz te borbe zbog "bolje ponude".

Hrga je, nažalost, 'izvisio' pa se Eddie Hearn bacio u pronalazak novog protivnika, no prema svemu sudeći, nitko ne želi u ring s 'El Animalom', barem ne netko bolje ili slično rangiran kao hrvatski boksač.

POGLEDAJTE PRVO ČETVRTFINALE ARMAGEDONA:

Hrgovića supruga iznenadila na 'balkanski': Hvala, ženo moja!
Hrgovića supruga iznenadila na 'balkanski': Hvala, ženo moja!

Ipak, bilo je naznaka da će Hrgović u ring s borcem iz Dominikanske Republike koji je jedini poraz doživio od nesuđenog protivnika Hrgovića - Huntera.

- Posljednji s kim smo razgovarali bio je Martin Bakole (28, 16-1-0). Njegov trener Billy Nelson rekao je da on neće biti spreman za kolovoz, ali da hoće za rujan. Rekli smo da je to u redu, iako smo bili pomalo razočarani. Najvažnije je bilo da se nešto odradi. I sad odjednom, on traži još jedan meč za zagrijavanje prije toga - ispričao je promotor Eddie Hearn pa nastavio frustrirano:

Josh Warrington Press Conference - Emerald Headingley Stadium

- Netko u tih Top 15 ima priliku boriti se protiv Filipa Hrgovića u posljednjoj borbi pred susret s Anthonyjem Joshuom. Ne želim nikoga pribijati na stup srama, ali prošli smo doslovno cijeli ranking i nismo pronašli boksača koji je spreman na to.

Hrga: Krivac za sve je Hunter... Čovjek je kukavica i prevarant
Hrga: Krivac za sve je Hunter... Čovjek je kukavica i prevarant

Hearn očito neće odustati od pronalaska kvalitetnog borca jer se Hrgi više nema smisla boriti protiv nekoliko klasa slabijih protivnika što mu zamjera veliki dio domaće sportske javnosti, a i hrvatski borci često koriste tu činjenicu kako bi umanjili uspjeh 'El Animala'.

- Moramo organizirati borbu za Filipa Hrgovića jer on sad već predugo čeka. Bojim se da ljudi gledaju prema njemu i razmišljaju kako on nije netko koga mogu pobijediti. Pogledajte samo imena. Charles Martin, Andy Ruiz, Luis Ortiz, Tony Yoka i još toliko boraca koji trebaju pobijediti Hrgovića i postaju obaveznim Joshuinim izazivačem. To sve dokazuju koliki problem bi Hrgović mogao biti za boksače - dodao je Hearn.