Obavijesti

Sport

Komentari 2

Nizovi bez poraza: Mavrović, Parlov, Janica, Blanka, Sandra

Nizovi bez poraza: Mavrović, Parlov, Janica, Blanka, Sandra
1

U ekipnim sportovima najbolje je išlo našim vaterpolistima, pod vodstvom Ratka Rudića naši momci su osvojili tri velika natjecanja u nizu, ukupno 24 pobjede zaredom

VIDEO

Boks, skijanje, vaterpolo, atletika - sve su to sportovi u kojima su Hrvati u posljednjih dvadesetak godina dominirali. Neke od naših sportaša njihovi suparnici nisu mogli pobijediti dugih pet godina.

- Nikad nije lako na velikim natjecanjima i svako zlato je teško izboreno, ali svaka pobjeda donosi vam novu dozu samouvjerenosti i mirnoće - izjavila je Blanka Vlašić nakon pobjede na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, a ako netko zna o nepobjedivosti - zna Blanka.

Splićanka je godinama dominirala u skokovima u vis, a i na ovim Igrama je u užem krugu favorita za medalju.

Još jedna naša atletičarka - Sandra Perković - svojim pobjedama nabijala je komplekse ostalim natjecateljicama u bacanju diska. Nevjerojatna Sandra od 2010. do 2015. godine okitila se svim mogućim odličjima - uzela je zlato na Olimpijskim igrama, na Svjetskom i Europskom prvenstvu, kao i na Mediteranskim igrama. Sigurno je Sandru tad razočaralo “tek” drugo mjesto osvojeno na Svjetskom prvenstvu 2015. u Pekingu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Još jedna naša dama - Janica Kostelić, nije mogla prestati pobjeđivati. Janici su u najboljem sjećanju sigurno ostale Olimpijske igre 2002. godine u Salt Lake Cityju, gdje je Hrvatskoj donijela čak četiri medalje, od čega tri zlatne. Nisu samo hrvatske sportašice bile nemoguća misija za protivnike, dva naša boksača godinama su ostajali neporaženi.

Mate Parlov sedamdesetih godina prošlog stoljeća nanizao je 12 pobjeda, dok je Željko Mavrović pet godina zaredom pobjeđivao sve protivnike u ringu, veliki niz od 27 pobjeda uspio je zaustaviti Lennox Lewis.

U ekipnim sportovima najbolje je išlo našim vaterpolistima, pod vodstvom Ratka Rudića naši momci su osvojili tri velika natjecanja u nizu, ukupno 24 pobjede zaredom. Najbolji nogomet naši “vatreni” igrali su pod Bilićem - dva puta su nanizali 14 utakmica bez poraza, a nizovi su “pucali” protiv slabijih momčadi - Makedonije i Gruzije.

Sandra Perković

Nikad nijedna sportašica nije bila tako dominantna u ovoj disciplini. Sandra u svojoj kolekciji s navršenih 26 godina ima sve medalje koje je moguće osvojiti.

Vatreni 14 utakmica bez poraza

Hrvatska nogometna reprezentacija dva puta je bila neporažena po 14 utakmica u nizu. Oba puta na klupi reprezentacije sjedio je Slaven Bilić, a rekordne nizove prekidali su nam nogometni liliputanci - Makedonija i Gruzija.

Niz od 24 pobjede vaterpolista

Pod Ratkom Rudićem naši vaterpolisti osvojili su tri velika natjecanja u nizu bez poraza - Svjetsku ligu, Olimpijske igre i Mediteranske igre. Niz nam je prekinula Mađarska, izgubili smo od njih i polufinalu SP-a 2013. godine.

Parlov imao 12 pobjeda u nizu

Mate Parlov u amaterskoj konkurenciji imao je 310 pobjeda i samo 13 poraza, a i nakon ulaska u profesionalce sjajno je nastavio. Slavio je Mate u prvih 11 mečeva, sve dok nije naišao na Saada Muhamada u Italiji.

Blankina savršena sezona

Godina 2007. bila je najbolja u karijeri Blanke Vlašić. Naša skakačica u vis osvojila je 18 od 19 natjecanja na zatvorenom, a iste godine pobijedila je Blanka i na Svjetskom prvenstvu u Japanu preskočivši 205 centimetara.

Janičine četiri godine trijumfa

Iako joj je najjača disciplina bila slalom, najdulji niz neporaženosti Janica je imala u kombinaciji. Počelo je u Salt Lake Cityju 2002. godine, nastavilo se u St.Moritzu, preko Bormija sve do Olimpijskih igara u Torinu 2006.

Pet godina pobjeda Mavrovića

Naš boksač Željko Mavrović ostvario je 27 pobjeda u nizu, a Željko je slavio u svim mečevima čak pet godina zaredom. Niz je krenuo u ožujku 1993. protiv Podgornyja, a prekinuo ga je veliki Lennox Lewis 26. rujna 1998. godine.

Sinkovići ne znaju za poraz

Otkad su prvi put zajedno sjeli u čamac, braća Sinković ne znaju za poraz. Od lipnja 2014. godine do danas Martin i Valent slavili su na 29 natjecanja zaredom, a niz su okrunili zlatom na Olimpijskim igrama u Riju.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...