Obavijesti

Sport

Komentari 56

Nizozemcima igra tek - teorija, Švicarci u playoff s 9 pobjeda?!

Nizozemcima igra tek - teorija, Švicarci u playoff s 9 pobjeda?!
1

Nizozemska je teoretski ostala u igru zahvaljujući golovima u završnici u Bjelorusiji, no treba im čudo protiv Švedske u zadnjem kolu. Grci su preskočili BiH i čekaju Gibraltar za mjesto u dodatnim kvalifikacijama

VIDEO

Skupina A

Francuska je napravila veliki korak prema izravnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji gostujućom pobjedom 1-0 kod Bugarske. Gol odluke zabili su već u 3. minuti kada je Matuidi s ruba peterca iskosa s lijeve strane zakucao loptu u mrežu. Loša vijest za Deschampsa je ozljeda Kantea koji je zbog problema s bedrenim mišićem izašao u 34. minuti.

Trikolorima u posljednjem kolu za prvo mjesto treba pobjeda kod kuće protiv Bjelorusije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tek teoretske nade za dodatne kvalifikacije zadržala je Nizozemska koja je s 3-1 slavila kod Bjelorusije. Propper je oranje doveo u vodstvo u 24. minuti, no domaćin je izjednačio u 55. preko Volodjka, da bi novo vodstvo Nizozemcima golom iz jedanaesterca u 84. minuti osigurao Robben. Konačni rezultat postavio je Depay u 93. minuti.

Nizozemska u posljednje kolo ulazi s tri boda manje od Švedske, koja im baš dolaze u goste, no Šveđani imaju čak plus 13 bolju golu razliku od odnosu na oranje. Prevedeno, Nizozemska mora dobiti Šveđane s najmanje sedam golova razlike kako bi izborili play-off.

Poredak: Francuska 20, Švedska 19, Nizozemska 16, Bugarska 12, Bjelorusija 5, Luksemburg 5

Skupina B

Švicarska je upisala i devetu pobjedu u kvalifikacijama, s 5-1 dobili su Mađarsku, no da bi bili prvi u skupini u posljednjem kolu ne smiju izgubiti kod Portugala.

Xhaka, Frei, dvaput Zuber i Lichtsteiner zabili su za pobjedu Švicaraca, dok je za Mađare pogodio Guzmics i Ugrai.

Portugalci su slavili na gostovanju kod Andore 2-0, ali su domaćine slomili tek nakon što je na početku nastavka ušao Cristiano Ronaldo. Naime, zvijezda Reala ostala je na klupi zbog straha od žutog kartona koji bi značio da propušta Švicarsku. Baš je Ronaldo zabio za 1-0 u 63. minuti, a pobjedu je potvrdio Silva u 86. minuti.

Poredak: Švicarska 27, Portugal 24, Mađarska 10, Farski Otoci 9, Latvija 4, Andora 4.

Skupina H

Grčka je u skupini H s dva gola u razmaku od 120 sekundi okrenula Cipar i slavila 2-1. Domaćin je poveo preko Sotirioua u 18. minuti, da bi Mitroglu i Tziolis u 24. i 26. minuti okrenuli rezultat.

Grčka je pobjedom preskočila BiH na drugom mjestu, te za mjesto u baražu u posljednjem kolu treba kod kuće dobiti Gibraltar.

Poredak: Belgija 25, Grčka 16, BiH 14, Estonija 11, Cipar 10, Gibraltar 0

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska