Obavijesti

Sport

Komentari 12

Nogomet obavijen tugom i priča koja je bila unaprijed ispričana

Nogomet obavijen tugom i priča koja je bila unaprijed ispričana
4

Desetkovana, mlada i od Napolija 35 puta jeftinija Rijeka četvrti je put zaredom poražena u EL. Prazne tribine, grad koji tuguje za svojim kraljem Diegom. Prva utakmica koju je Maradona gledao s nebesa

VIDEO

I prije nego je utakmica počela znalo se tko će biti protagonist. Onaj kojeg nije bilo na terenu, onaj kojeg više nema među nama. U Napulju koji je od srijede u 17:30 grad tuge, igrao se nogomet obavijen tugom za napuljskim kraljem.

Svi su igrači Napolija istrčali u dresu s desetkom i prezimenom Maradona na leđima. Minuta šutnje. Tribine prazne, a oko njih... Tri milijuna ljudi koji oplakuju odlazak Boga nogometa.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka, minuta šutnje za Diega

Pokretanje videa...

Rijeka i Napulj za Diega 02:37

Napoli je pobijedio 2-0, Rijeka nije razočarala, ali sve je to zapravo bilo ne u drugom nego u petsto drugom planu. Rijeka je u četvrtoj utakmici Europske lige doživjela četvrti poraz.

Zvuči ružno, ali nogometni kontekst ne otkriva razočaranje nego realnost. Gattusova je momčad 35 puta skuplja od Rožmanove. A mladi je Slovenac dan prije polaska za Italiju suočen i sa Uefinom presudom: osmorica igrača Rijeke imaju korona virus.

Pa je najmlađa momčad Europske lige na jug 'Čizme' otišla bez Halilovića, Kulenovića, Menala, Escovala, Pavičića, Lepinjice, Arsenića, Ristovskog...

Europa League - Group F - Napoli v HNK Rijeka

Bila je to unaprijed ispričana priča, ali mladi slovenski trener je čovjek koji je radom i odnosom prema svojim igračima postao stručnjak kojeg momčad sluša i slijedi.

Tomečak je u 7. minuti imao sjajnu šansu za riječko vodstvo. U 33' Murić sa 18 metara zamalo pored vratnice. Napoli je poveo u 41', a tri minute kasnije Lončar u manje od minute promašio dvije baš odlične prigode (najprije promašaj s 15 metara, a onda udarac u sam donji desni kut s istog mjesta i: vrhunska intervencija svjetskog golmana Mereta koji je u Napoliju inače - pričuva).

Rijeka je i sve tako desetkovana bila hrabra, organizirana, vidjela se trenerova ideja i želja momčadi da zamišljeno provede u djelo, ali Bijele je poraza doslovno koštala ona toliko izlizana, a 100% točna 'fraza': razlika u kvaliteti.

Rožman je na klupi imao 17-godišnje blizance Antonija i Matija Frigan. Antonio je dobio nekoliko minuta, baš kao i 18-godišnjak Veldin Hodža. To su igrači koje je Rožman imao na klupi i sa takvom je tinejdžerskom squadrom krenuo na silno moćni, istinski europski jaki i veliki Napoli.

Europa League - Group F - Napoli v HNK Rijeka

Mogla je Rijeka na stadionu San Paolo-Diego Maradona zabiti dva gola (jedan, u sudačkoj nadoknadi, baš taj mlađahni Hodža), a mogla i primiti više od dva (drugi je zabio Meksikanac Lozano) da još jednu potvrdu svoje vratarske nadarenosti nije demonstrirao Ivan Nevistić.

Prvu utakmicu u Napulju nakon smrti nogometnog besmrtnika Diega Armanda Maradone odigrala je Rijeka. Iz tisuću i jednog razloga poraz je zapravo bio unaprijed upisan, ali - Rijeka nije razočarala. Upravo suprotno.

Napoli-Rijeka 2-0. U utakmici koju nitko neće pamtiti ni po rezultatu, ni po igri, ni po golovima, ni po promašajima. To je utakmica u kojoj su i Napoli, i Rijeka i cijeli nogometni svijet rekli:

'Nije vrijeme za riječi nego za tugu. Hvala ti, Diego'...

FILE PHOTO: FILE PHOTO: ARGENTINA
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića