Obavijesti

Sport

Komentari 13

Nogomet piše čudne priče, loših pet minuta 'uništilo' sjajnih 85!

Nogomet piše čudne priče, loših pet minuta 'uništilo' sjajnih 85!
2

Dinamo je protiv Valura bio dobar, tu nema dvojbe, konačni dojam je puno bolji od konačnog rezultata. Ali, u nogometu nema nikakvog mjesta za opuštanje, bahatost, pa i podcjenjivanje suparnika...

VIDEO

Dinamo je pobjednički otvorio novu europsku sezonu. Zagrepčani su s 3-2 u Maksimiru svladali islandski Valur, ali ta pobjeda nije donijela previše radosti u svlačionicu "modrih". Hrvatski prvak potpuno je dominirao, bio već na korak do plasmana u 2. pretkolo Lige prvaka, a onda u posljednje tri minute i sve zakomplicira. Dinamo je u nevjerojatnoj završnici Islanđanima dopustio dva gola, srećom da je sudac vrlo brzo dosudio kraj utakmice.

Pokretanje videa...

Dinamo VIDEO

- Općenito se pobjedama ne gleda u zube, ali ovoj svi skupa moramo pogledati. Nakon 3-0 i promašenog penala koji bi nam možda donio i rješenje konačnog pobjednika, zakomplicirali smo situaciju s par loših reakcija, pa sada svi u najjačem sastavu idemo na Island - rekao je poslije utakmice vidno iznenađeni Damir Krznar.

Da, Dinamo si nije smio dopustiti takvo opuštanje, pa s dvije individualne pogreške Stojanovića i Lauritsena zakomplicirati početak nove europske sezone. Trener Dinama u ovom je ogledu koristio samo jednog (Ademi) reprezentativca koji je zaigrao na Europskom prvenstvu, ostali su utakmicu pratili s klupe (Ristovski) ili maksimirskih tribina (Livaković, Ivanušec, Oršić, Petković, Gavranović). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A što je najgore, Dinamo je protiv jednog nedoraslog suparnika poput Valura odradio i više nego solidnih 85 minuta. Zabio Islanđanima tri gola, promašio penal (Ademi), pogodio gredu (Majer), propustio niz dobrih situacija (Čop dvaput, Menalo jednom). I cijelo se vrijeme osjetila nemjerljiva razlika u kvaliteti između hrvatskog i islandskog prvaka. No, utakmica traje 90 minuta, tu treba "ginuti" do posljednjeg sudačkog zvižduka.

Utakmica 1. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Valur

Damir Krznar već je najavio kako na Island odlazi sa svim raspoloživim snagama, za uzvrat neće konkurirati samo Livaković. A jasno je, povratkom najjačih modrih aduta, dokazanih reprezentativaca, bit će još manje prilika za igrače iz drugog plana. I za nova/stara lica željna dokazivanja poput Čopa, Menala, Ćužea... No, Dinamo je protiv Valura bio dobar, dojam je puno bolji od konačnog rezultata, ali u nogometu nema mjesta za opuštanje, bahatost, pa i podcjenjivanje suparnika. 

Arijan Ademi odigrao je sjajnu utakmicu, mogao kompletirati i prvi hat-trick u povijesti Dinama, ali eto sve je otišlo krivim putem. No, zagrebačka publika, nešto više od 1000 navijača koji su pod svim ovim mjerama stigli u Maksimir, nije zbog pet katastrofalnih minuta svoje ljubimce nagradilo zviždukom, već su "modri" s terena ispraćeni pljeskom. Ali, i jasnim saznanjem kako europska scena, pa iako zaigrali protiv Valura, ne trpi opuštanje, bahatost ili nonšalanciju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram