Obavijesti

Sport

Komentari 1

Nogomet za prijateljstvo: Dječji press centar počeo s radom

Nogomet za prijateljstvo: Dječji press centar počeo s radom
1

Glavna je ideja Dječjeg press centra da djeca – mladi novinari, govore o djeci i pokrivaju sve aktivnosti mladih ambasadora koji promiču glavne ljudske vrijednosti, kao što su prijateljstvo, mir i jednakost.

VIDEO

Diljem svijeta, 21. 06.2017. Međunarodni dječji press centar Gazprom NOGOMETA ZA PRIJATELJSTVO (F4F) započeo je s radom. Dječji press centar ujedinjuje mlade novinare iz 64 zemlje. Kao dio press centra, 12-godišnja djeca, dječaci i djevojčice iz Europe, Azije, Afrike, Južne i Sjeverne Amerike pripremaju medijske materijale o projektu i glavnim događanjima NOGOMETA ZA PRIJATELJSTVO.

Glavna je ideja Dječjeg press centra da djeca – mladi novinari, govore o djeci i pokrivaju sve aktivnosti mladih ambasadora koji promiču glavne ljudske vrijednosti, kao što su prijateljstvo, mir i jednakost. Takva aktivnost pruža djeci iz cijelog svijeta mogućnost da ih čuju odrasli.

Od početka pete sezone djeca su uključena u Štafetu prijateljstva i kao dio nje imala su sastanke s nogometnim zvijezdama, međunarodnim novinarima, političarima i poznatim umjetnicima širom svijeta. Priliku za ulazak u Međunarodni dječji press centar F4F dobivaju djeca koja podržavaju vrijednosti projekta, vole sport i dobro vladaju engleskim jezikom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 - Vjerujem da će ova prilika za sudjelovanje u projektu NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO ove godine u Rusiji probuditi svu djecu. Sudionici iz 64 zemlje i moj osjećaj mogućnosti za život u miru, koji projekt F4F daje, unatoč razlikama, nešto su nevjerojatno. Želim ponijeti u svojoj prtljazi brojne dobre priče o događaju i o mom sudjelovanju kao mladi novinar i također donijeti prijateljstvo drugoj djeci koja budu sudjelovala. Nadam se da ćemo ostati prijatelji i ostati u kontaktu sa svim sudionicima putem interneta te da će to pomoći učiniti svijet boljim i humanijim» - podijelio je svoje osjećaje Eduardo Moreira Borges, mladi novinar iz Brazila.

Ključni trenuci Međunarodnog dječjeg press centra F4F održat će se u Sankt-Peterburgu, u Rusiji, od 26. lipnja do 3. srpnja, kad će se svi mladi sudionici međusobno upoznati tijekom glavnih događanja projekta F4F. Djeca će raditi u 4 medijska odjeljenja: međunarodni TV kanal NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO, novine F4F, novi mediji te društvene mreže, blogovi i web stranice F4F-a; osim toga, mladi će novinari stvarati medijske materijale za vodeće međunarodne medije iz 64 zemlje.

Djeca će pokrivati aktivnosti MEĐUNARODNOG PRVENSTVA NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO 2017. i MEĐUNARODNOG DJEČJEG FORUMA GAZPROM NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO 2017.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu