Obavijesti

Sport

Komentari 0

Nogomet za prijateljstvo: Naš predstavnik u Crvenom timu

Nogomet za prijateljstvo: Naš predstavnik u Crvenom timu
2

Nacionalni odabir mladih sudionika programa Nogomet za prijateljstvo započeo je u 64 zemlje, a predstavnik iz Hrvatske bit će golman u Crvenom timu u kojem igraju djeca iz Velike Britanije, Portugala...

VIDEO

Početkom prošlog tjedna organizacijski odbor za dječji društveni program Gazprom Internationala, NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO, započeo je Štafetu prijateljstva koja se sastoji od različitih faza nacionalnog odabira djece sudionika u sve 64 zemlje koje sudjeluju. Tijekom ove štafete Organizacijski odbor, zajedno s nacionalnim nogometnim udrugama i nacionalnim medijima, namjerava odabrati mlade ambasadore koji će predstavljati svoje zemlje u 2017. godini.

Svaka zemlja mora poslati jednog dječaka ili djevojčicu, uključujući djecu s posebnim potrebama. Igračke pozicije ambasadora iz svake zemlje sudionice određene su prilikom Javnog ždrijeba, a igrači su grupirani u 8 mješovitih međunarodnih TIMOVA PRIJATELJSTVA: Crveni, Zeleni, Modri, Žuti, Plavi, Ljubičasti, Bijeli i Narančasti. Odabir je proveden među djecom koja vole nogomet i žele zagovarati osnovne ljudske vrijednosti, poput mira, jednakosti i prijateljstva, među djecom svoje dobi. Organizacijski odabir dodijelio je mladog trenera svakom timu, izabranog među sudionicima prethodnih sezona.

Stefan Maksimović (14, Srbija), mladi trener Crvenog TIMA PRIJATELJSTVA, dobit će vratara iz Hrvatske, braniča iz Velike Britanije i polubeka iz zemlje koja je posljednji pobjednik UEFA-inog Europskog prvenstva – Portugala. Ostali igrači Crvenog TIMA PRIJATELJSTVA također će uključiti stanovnike Švicarske, Ukrajine, Poljske, Bjelorusije i Meksika.

Zeleni TIM PRIJATELJSTVA, s jedinom djevojkom među mladim trenerima, Elvirom Herzog (16, Švicarska), okupit će mlade ambasadore s triju kontinenata – Azije, Europe i Sjeverne Amerike. Dva braniča iz azijskih zemalja, Japana i Vijetnama, podupirat će druga dva koja dolaze iz skandinavskih zemalja, Norveške i Finske. Ostala djeca koju je ždrijeb stavio pod Elvirinu odgovornost dolaze iz SAD-a, Rumunjske, Srbije, a vratar je iz Uzbekistana.

- Vjerujem da treneri moraju posjedovati određene vještine kako bi mogli dodijeliti uloge svojim suigračima. Osim toga, morali bi znati kako odabrati pravi pristup team buildingu i stil igre - rekla je Elvira, sažimajući rezultate ždrijeba.

Svi mladi nogometaši igrat će uloge mladih ambasadora osnovnih vrijednosti projekta i sastat će se u Sankt-Peterburgu od 26. lipnja do 3. srpnja, tijekom F4F Međunarodnog prvenstva 2017. i F4F Međunarodnog dječjeg foruma 2017. Nakon događanja, svi sudionici posjetit će finale FIFA-inog Konfederacijskog kupa 2017., koje će se održati na stadionu St. Petersburg u Sankt-Peterburgu, u Rusiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka