Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Nogometna terapija: Okorjeli kriminalci navukli su kopačke

Trenira ih čuvarica zatvora, lijevi vezni želi ubiti napadača, a golmana čeka suđenje za teško ubojstvo. Za Astecas igraju kriminalci koji služe kaznu u Kaliforniji...

24sata
Foto: 24sata
4 komentara

Moramo ih razbiti! Neka znaju tko smo. Ne smijemo im pokazati da imamo slabosti, neka vide koliko smo jaki, najčešće se može čuti na treningu nogometnoga kluba Astecas. Ti povici ne služe da bi zastrašili članove suparničke momčadi nego suigrače. Za Astecas igraju kriminalci koji služe kaznu u zatvoru u Kaliforniji. Mnogi od njih članovi su dviju suparničkih bandi, Surenos i Nortenos. Na ulicama kalifornijskoga Watsonvillea nose majice različite boje, prema kojima se razlikuju, a u zatvoru svi nose istu - dres nogometnoga kluba Astecas.

- Htjela sam stvoriti momčad u kojoj bi se članovi ovih bandi slagali - rekla je čuvarica zatvora Gina Castaneda, koja je organizirala originalan, najopasniji klub na svijetu, kako bi pokušala pomiriti članove dviju suparničkih bandi.

- Moji bi dečki mogli naučiti Ashleya Colea nešto o nošenju oružja na trening ili Rija Ferdinanda kako proći dopinšku kontrolu - dodala je Castaneda. Ideju je dobila 2008. Tad je shvatila da ovi mladići imaju dvije zajedničke osobine - mržnju prema suparničkoj bandi i ljubav prema nogometu. 

NK Sačekuša najopasnija je momčad u Hrvatskoj

Najpoznatija zatvorska momčad u Hrvatskoj bila je NK Sačekuša za koju su igrali Sobjeslavski, Momčilović, Novica Petrač, Zečević, Maksimović, Smrček, Jazvo, Nikić i Bastvina. Bili su najbolja malonogometna momčad u kaznionici Lepoglava, ali su se raspali budući da su Petrač i Sobjeslavski svoje odslužili. Braniči su bili Petrač i Sobjeslavski, a u napadu su igrali Smrček i Momčilović.

Naši partneri pišu
Message