Obavijesti

Sport

Komentari 1

Nogometne zvijezde regije su podržale Sportske igre mladih

Nogometne zvijezde regije su podržale Sportske igre mladih
5

Mladim sportašima i svim okupljenim gostima obratili su se proslavljeni svjetski nogometaši Luka Modrić, Dario Srna, Nemanja Matić i Edin Džeko, dugogodišnji podržavatelji i prijatelji Igara

VIDEO

Na svečanoj ceremoniji na splitskoj rivi dodijeljene su medalje pobjednicima u 10 kategorija. Mlade sportaše i okupljene goste iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije prilikom svečanog zatvaranja pozdravili su i Luka Modrić, Dario Srna, Edin Džeko i Nemanja Matić.

VIDEO

Završene Sportske igre mladih u Splitu, na Rivi svečanost dodjele medalja za sve Reporter: Mateo Ivić

Posted by 24sata Video on Monday, August 21, 2017

Sportske igre mladih već 21. godinu zaredom organizirale su svečanu završnicu održanu na prigodnoj ceremoniji na splitskoj rivi. Grad Split i splitsko- dalmatinska županija su svojom velikom podrškom projektu i ove godine dobile domaćinstvo velike završnice Igara. 

Program je započeo dodjelom medalja pobjednicima međunarodne završnice na kojoj je sudjelovalo 900 djece iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Mladi sportaši iz regije su od 19. do 21. kolovoza na sportskim borilištima diljem Splita pokazali svoju borbenost, ali i fair play te smisao Igara, a to su druženje i propagiranje sportskog načina života. Natjecatelji iz Hrvatske ove godine okitili su se s 30 medalja kao i vršnjaci iz Srbije dok su ekipe i pojedinci iz Bosne i Hercegovine ove godine osvojili 15 odličja.
Nakon dodjele medalja uslijedila je svečana ceremonija zatvaranja Igara.

Mladim sportašima i svim okupljenim gostima obratili su se proslavljeni svjetski nogometaši Luka Modrić, Dario Srna, Nemanja Matić i Edin Džeko, dugogodišnji podržavatelji i prijatelji Igara.

Jedan od najboljih igrača na svijetu, Luka Modrić iz Madrida je uputio velike pozdrave: ''Veliko mi je zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti u Splitu na Međunarodnoj završnici sportskih igara mladih. Čestitam svima na sudjelovanju i posebno pobjednicima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Sport i sportski način života su puno više od natjecanja, oni su druženje, prijateljstva za cijeli život i simbol životnih vrijednosti čiji ste vi najbolji primjer''.

Dario Srna, bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, je u svojoj video poruci iz Ukrajine istaknuo: ''Izrazito mi je drago što se završnica Igara održava u Splitu, gradu koji je iznjedrio puno kvalitetnih sportaša i ljudi. Kroz svoju karijeru stekao sam mnogo prijatelja i tako želim i vama da  se kroz Sportske igre mladih družite, širite pozitvnu energiju i sklapate nova prijateljstva''.

Proslavljeni igrač Manchester Uniteda, Nemanja Matić uputio je čestitku svim pobjednicima:

- Izrazito mi je drago što vas mogu pozdraviti u Splitu na završnici Sportskih Igara mladih, najljepšoj i najpozitivnijoj sportskoj priči u regiji.

Najbolji bosansko-hercegovački nogometaš, Edin Džeko poželio je svim ovogodišnjim i budućim sudionicima Igara puno sreće, zabave i igre te jasno istaknuo: ''Sportske igre su zakon!'

Predstavnik organizatora, Zdravko Marić, predsjednik organizacijskog odbora Sportskih igara mladih osvrnuo se na 21 godinu postojanja Igara, te još jednom istaknuo misiju i cilj Igara: Ono što moram istaknut je da svoj djeci koja sudujeluju u Igrama, od njihovih samih početaka, sve aktivnosti besplatne i na to smo jako ponosni.

Ovakve manifestacije, bilo sportske ili kulturne, važne su jer su prilika djeci da se zabavljaju i druže. Ove godine smo u sve tri zemlje imali čak 152.000 djece sudionika. Moram naglasiti da ne bismo uspjeli bez podrške Vlade Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.’’

Okupljenima su se obratili i Darko Vučić, načelnika Sektora za razvoj sporta u Središnjem državnom uredu za sport,  Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Splitsko dalmatinske županije, Ivana Jovanović, predsjednica Sportskih igara mladih Srbije, Ena Jazić, voditeljica odnosa s javnošću Sportskih igara mladih BiH, te Željko Tanasković, predsjednik Saveza za školski sport Srbije. Svi govornici su u svojim porukama naglasili važnost sportskog načina života i inicijativa za promicanje sportskih vrijednosti među djecom i mladima. Na dodjeli su bili prisutni i predstavnici sponzora Sportskih igara mladih koji svojom podrškom iz godine u godinu omogućavaju daljni rast Igara, a posebno se istaknuo regionalni partner The Coca - Cola Company i Coca-Cola Hellenic bottling company.

Plamen Sportskih igara mladih prenošen je cijelu godinu kroz sve gradove i mjesta na kojima su se odvijala natjecanja, a zajedničkim gašenjem 21. Sportske igre mladih proglašene su zatvorenima.

Nakon ceremonije zatvaranja sve okupljene mlade sportaše, goste i stanovnike Splita i županije u zabavnom dijelu programa zabavila je mlada pjevačica i kantautorica Mia Dimšić. Svojim hitovima "Sunce, oblak, vjetar" i "Život nije siv" rasplesala je mnogobrojne goste na splitskoj rivi i zaokružila jednu predivnu sportsku priču u "najsportskijem gradu na svijetu".

Sportske igre mladih održavaju se trenutno u 3 države – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, s namjerom širenja u još veći broj zemalja.U 2017. godini u Hrvatskoj je sudjelovalo više od 60.000 sudionika, u Bosni i Hercegovini natjecalo se više od  40.000 djece i mladih, a u Srbiji sudjelovalo je gotovo 60.000 sudionika. Kroz najveću malonogometnu platformu Coca- Cola Cup samo ove godine prodefiliralo je više od 35.000 malih nogometaša. U 21 godinu postojanja  broj sudionika prešao je impozantnu brojku od milijun sudionika.

Igre su već odavno prerasle u regionalni pokret s misijom da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i educiraju djecu mlade od najranije dobi pozitivnim vrijednostima. Kao najmasovnija sportska manifestacija u ovom dijelu Europe pružaju priliku djeci osnovnih i srednjih škola da od travnja do kolovoza besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u svojstvu sudionika međunarodnih završnica u Splitu.

Lista organizacija i poznatih osoba koje podržavaju Igre je poduga, a među njima su Međunarodni  olimpijski odbor i Europska komisija. Podržavaju ih i Sir David Richards, Predrag Mijatović, Jose Mourinho, David Beckham, Sven Goran Eriksson, Lennart Johansson, Franz Beckenbauer, Jose Navarro, i Arkady Dvorkovich.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica