Obavijesti

Sport

Komentari 12

Nogometni vikend: U Engleskoj se igra veliki derbi 'Westova'

Nogometni vikend: U Engleskoj se igra veliki derbi 'Westova'
1

West Ham dočekuje West Bromwich, Liverpool će odmjeriti snage s Tottenhamom, a Juventus ide u goste Cagliariju. Kovač protiv Leverkusena nastavlja niz. Što nas još očekuje saznajte u našoj analizi

VIDEO

Pred nama je uzbudljiv nogometni vikend, a lomit će se koplja diljem europskih travnjaka. Igrat će se neke utakmice koje bi mogle nekima preokrenuti, a nekima zagorčati nastavak sezone. Pa, krenimo redom u analizi 24sata.

Leverkusen - Eintracht (subota, 15.30 sati)

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač sanja otvorenih očiju. Tablica kaže da je njegov Eintracht treći, iza Bayerna i Leipziga, u posljednje dvije utakmice srušio je Schalke i Darmstadt bez primljenoga gola... Bayer igra vrlo slabo ove sezone, problema je u Leverkusenu koliko hoćeš, Niki se otvara lijepa šansa da se kući ne vrati praznih ruku. Njegova momčad pobijedila je dvije utakmice u gostima zaredom pa vjerujemo da je pronašao način kako igrati u gostima i pritom otkinuti koji bod domaćinu. Igru temelji na čvrstoj obrani i kontra napadu, a pošto je Leverkusen u 20 kola zabio 28 i primio 29 smatramo da bi moglo biti golova.

TIP: OBA DAJU GOL

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ingolstadt - Bayern (subota, 15.30 sati)

Dok se drugoplasirani Leipzig, koji je na četiri boda iza Bayerna, bude "hrvao" s HSV-om na domaćem terenu, vodeći Bavarci idu na bavarski derbi s Ingolstadtom. Do sad su četiri puta igrali, četiri puta je pobijedio Bayern. Ancelotti je bio ljutit nakon remija sa Schalkeom u prošlom kolu, drugi kiks zaredom bio bi opasan...Bayern je pobijedio pet utakmica zaredom u gostima. U 19 odigranih utakmica zabio je 43 gola, Ingolstad bi danas trebao pasti.

TIP: 2

West Ham - WBA (subota, 16 sati)

Pratimo, naravno, i našeg drugog bivšeg izbornika. Slaven Bilić ima šansu koju ne smije propustiti, WBA doma definitivno je utakmica u kojoj ne bi smio gubiti bodove. U prvom ogledu ove sezone WBA je slavio 4-2, vrijeme je za uzvrat. Tony Pulis već dugi niz godina ima istu taktiku - čvrstom obranom do bodova. Pa ipak, ove sezone upala mu je sjekira u med i osim obrane, njegova momčad počela je učinkovito napadati. Ima niz od tri utakmice bez poraza (pobjede nad Sunderlandom i Stokeom te remi s Middlesbroughom). West Ham se nalazi na devetom mjestu i nakon visokog poraza od Cityja (4-0) slomio je Southampton u gostima 3-1. Podatak koji bi mogao dati hint što bi se moglo događati u Londonu govori da su West Ham i WBA zadnje tri utakmice remizirali kada su 'čekićari' bili domaćini. Obje momčadi igraju dobro, ali malenu prednost dajemo West Hamu.

TIP: 1X

Liverpool - Tottenham (subota, 18 sati)

Jürgen Klopp nemoćno širi ruke, neuspješno traži recept. A stvari se ne mijenjaju. Liverpool je u 2017. godini odigrao deset utakmica, a dobio je samo jednu. I to protiv niželigaša Plymouth Argylea. Posljednjih pet utakmica ima tri remija i dva poraza, kola nezaustavljivo idu nizbrdo, a sad stiže odlični Tottenham. Gosti iz Londona žive neku sasvim drugačiju stvarnost - nisu izgubili utakmicu od 11. prosinca. U 11 utakmica devet pobjeda i dva remija. I da, dovoljno su dobri da još malo zabrinu Kloppa. Liverpool će se morati krenuti vaditi kako bi spasio sezonu, ali ne protiv Tottenhama koji je u formi.

TIP: X2

Guingamp - Lyon (subota, 17 sati)

Guingamp je u u prvoj polusezoni djelovao sasvim solidno i bio je jedan od ugodnijih iznenađenja lige. No, u 2017. je situacija drugačija. U posljednjih pet nastupa uspjeli su uzeti samo jedan bod, a prošli tjedan doživjeli su dva poraza. U lošoj su formi i to je nešto što bi Lyon mogao iskoristiti premda mu nedostaju nekoliko bitnih igrača - Rafael, Tolisso i Valbuena. Lyon je izgubio zadnje tri utakmice u gostima pa vjerujemo kako je baš ovo trenutak da se to promijeni. Pogotovo jer je Lyon zadnja tru puta slavio kada je Guingamp bio domaćin.

TIP: 2

Monaco - Metz (subota, 20 sati)

Nakon što je u petak PSG sredio Bordeaux u gostima (3-0), za Monaco nema druge nego - srediti Metz. Bodovno su poravnati Monaco i PSG, imaju po 55 bodova, ali bilo bi iznenađenje da ta razlika ponovno ne skoči na tri boda. Iako je i Metz vrlo neugodan, ima dvije pobjede zaredom, Monaco je ove sezone sjajan. Zabija gotovo tri gola po utakmici, a otraga sve drži naš Subašić. Iz Metza je, sjetit će se možda neki, baš u Monaco prešao Emmanuel Adebayor. Dileme nema, Monaco ide po pobjedu.

TIP: 1

Alaves - Barcelona (subota, 16.15 sati)

Igrat će međusobno u finalu Kupa kra¸lja, ali to nas čeka tek u svibnju. Sad je vrijeme za La Ligu, za generalnu probu. Alaves je vrlo neugodan, njegov trener Mauricio Pellegrino, nekadašnji stoper Valencije, izvlači maksimum iz prilično skromnog igračkoga kadra. A opet, u pretprošlom kolu zaustavio je Atletico (0-0), izborio finale Kupa... Messi i društvo morat će biti jako oprezni. No, Barcelona je Barcelona. Ove sezone je već dovoljno puta kiksala i novi problemi s momčadima poput Alavesa samo bi pogurali Real prema naslovu. Barca je bod iza Reala, koji ima čak dvije utakmice manje, i potrebna joj je pobjeda. U prošlom kolu pao je Bilbao 3-0, nema razloga zašto ne bi napunila mrežu Alavesu.

TIP: 2

Osasuna - Real Madrid (subota, 20.45 sati)

Težak period slijedi Realu. Ne zbog momčadi Osasune, koja je ove sezone vrlo loša i ima samo jednu pobjedu nakon 21 kola, nego iz dva razloga. Prvi, Real je veliki favorit, ali nedostajat će mu vrlo bitna karika - Luka Modrić. Drugi, u Ligi prvaka čeka ga vrlo raspoloženi Napoli Maurizija Sarrija. 'Kraljevi' nisu pobijedili posljednje dvije utakmice u gostima. No, protivnici su bili puno ozbiljniji (remi s Barcelonom 1-1 i poraz od Seville 2-1). Real bi ovu utakmicu trebao pobijediti i u drugoj brzini. Osasuna je u zadnjih desetak godina pobijedila Real samo dva puta. Vjerujemo kako to ovaj put neće biti slučaj, sve mimo Realove pobjede bilo bi čudo.

TIP: 2

Fiorentina - Udinese (subota, 20.45 sati)

Toplo-hladno, toplo-hladno. Takva je forma Fiorentine ove sezone. Senzacionalno je pao Juventus, ali bila je to samo jedna od tri pobjede u zadnjih osam kola. U sudačkoj nadoknadi pala je slabašna Pescara golom Tella da bi nakon toga teško stradali od Rome na Olimpicu 4-0. Fiorentina nema igru i to je svima jasno, protivnike pobjeđuje 'na mišiće'. Njezin sljedeći protivnik je Udinese, koji u svojim redovima ima nekoliko izvrsnih igrača. Momčad s Friulija ove je sezone odigrala nekoliko sjajnih utakmica. Napadački trozubac Thereaux-Zapata-De Paul pokazao se opasnim u igri s jačim momčadima, vjerujemo da će zabiti i Fiorentini.

TIP: OBA DAJU GOL I 3+

Cagliari - Juventus (nedjelja, 20.45 sati)

Da su Cagliariju svi igrači na broju, nadali bismo se kako bi takav sastav Juventusu barem mogao zabiti gol. Ovako, dileme nema. Momčadi sa Sardinije nedostaju Marco Boriello, Luca Ceppitelli, Joao Pedro, Marco Sau, Diego Farias... Čak je i donedavni Juventusovac Simone Padoin upitan. Juve je već više puta ove sezone pokazao da je momčad s pobjedničkim mentalitetom i da mu nema ravnog u Italiji. U nizu je od četiri pobjede zaredom, sve četiri nije primio gol, a trebao bi se lako obračunati i s Cagliarijem. Također, vjerujemo da Cagliari neće zabiti.

TIP: 2

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova