Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
30 komentara

Nosit će šal Hajduka na Super Bowlu: Neuništivi David Diehl

Zvijezda Giantsa hrvatsko-njemačkog porijekla David Diehl veliki je navijač splitske momčadi, a privrženost Hajduku dokazao je i na zadnjoj utakmici prije Super Bowla

hajduk.hr
Foto: hajduk.hr

Kada na Lucas Oil stadion u Indianoapolisu 5. veljače istrče sudionici 46. Superbowla New England Patriotsi i New York Giantsi, jedan od njih u ruci će nositi i šal Hajduka. 

Zvijezda Giantsa hrvatsko-njemačkog porijekla David Diehl veliki je navijač splitske momčadi, a privrženost Hajduku dokazao je i na zadnjoj utakmici, nakon pobjede u konferencijskom finalu protiv San Francisca razvio je Hajdukov šal, poklon prijatelja, Hajdukovog savjetnika Fredija Fiorentinija.

- Davida sam upoznao preko prijatelja, sjajan je momak, vrhunski sportaš i navijač Hajduka. Prošlog ljeta došao je prvi put posjetiti Hrvatsku u potrazi za svojim korijenima, te je navratio na Poljud – kazao je Fiorentini, koji je Diehlu poklonio i dres Hajduka s 'njegovim' brojem 66.

- Kazao mi je i kako mu je želja bolje upoznati Hrvatsku, a nakon karijere namjerava postati i TV komentator.

Diehl je rođen u Chicagu, u mladosti se bavio i košarkom, poput svojih idola Tonija Kukoča i Dražena Petrovića. No treneri su brzo uočili njegov talent za američki nogomet, u kojem je brzo napredovao. Na draftu su ga izabrali Giantsi, a nedavno je potpisao 31 milijuna dolara vrijedan ugovor.

Diehl je na nadlaktici tetovirao veliki hrvatski grb, te natpis 'neuništiv', u spomen na svog djeda Antu Bekavca iz Lovreća pored Imotskoga, koji je emigrirao u Ameriku. Majka ga je u mladosti vodila u hrvatske iseljeničke klubove i crkvu, gdje se družio s Hrvatima i zavolio domovinu svojih predaka. David je visok 196 centimetara i težak 145 kilograma, uglavnom igra na poziciji ofenzivnog braniča i jedan je od najboljih igrača Giantsa, s kojima je osvojio i Superbowl 2008. godine. Nema sumnje kako će mu u pohodu na drugi Superbowl palčeve držati i navijači Hajduka.

Naši partneri pišu
Message