Obavijesti

Sport

Komentari 33

Nova Birtija: ova Hrvatska vrijedi, možda čak i naslova

Nova Birtija: ova Hrvatska vrijedi, možda čak i naslova
1

Nekoliko njih se već godinama osjećaju maltene kao luzeri ako su - drugi. A ima ih sasvim dovoljno da, zajedno na terenu, imaju pravo biti nezadovoljni ispadnu li prije polufinala. Ne moraju, ali imaju pravo

VIDEO

Štimac je prognozirao da će Engleska Njemačkoj uvaliti pet komada, a engleski novinari su se nasmijali. Engleska je u gostima pobijedila 5-1, a sjećam li se dobro, ipak je to bilo prije petnaest godina. Štimac je poslije novinarima rekao: “Vaš problem je što”, naglasio je, “vi ne vjerujete u svoju reprezentaciju”.

Ne znam za ostale, ali ja vjerujem u hrvatsku reprezentaciju. Vjerujem da može osvojiti naslov. Ne smatram da mora, jer se može vjerovati i u druge reprezentacije, naravno da ništa ne namećem, ali vjerujem da može. Recimo to ovako. Nazovimo naslov koji je osvojila Grčka senzacijom. Usporedimo li ondašnju grčku i današnju hrvatsku reprezentaciju, stvarno je lako vjerovati u Hrvatsku.

Mislim da se mi Hrvati konačno trebamo osloboditi i umanjenica u svakodnevnom govoru i malih snova. Previše ljudi govori da jede juhicu. Da se sad ne bavimo dublje razlozima zašto ljudi, kao da traže dopuštenje da pojedu juhu, jedu juhicu, a ne juhu, prelomimo to – jede se juha. Tako, kao da je grijeh, kao da se ne smije očekivati trijumf. Ili, ako se i smije trijumfirati, onda to mora biti senzacija, nadnaravni pothvat. Spustiti loptu na zemlju danas znači ispratiti nacionalnu momčad priznajući najboljima iz svog naroda da ne idu na natjecanje uljepšati zabavu većih od sebe, razumijevajući da njihova konačna pobjeda ne bi bila neobjašnjiva ili teško objašnjiva senzacija. Hej! Pa nekoliko njih se već godina osjećaju maltene kao luzeri ako su - drugi. A ima ih sasvim dovoljno da, zajedno na terenu, imaju pravo biti nezadovoljni ispadnu li prije polufinala. Ne moraju, ali imaju pravo. Toliko vrijede!

Krivu riječ im ne treba reći izgube li sve tri u skupini, ma gol da ne zabiju. Ali, ugodna bi promjena bila da se nacija ne ponaša kao grupica neznalica koje upadnu u stan u kojem ekipa gleda utakmicu, ne znaju ni tko igra, ali ‘naši će sigurno izgubit’. Kako god Hrvatska prošla u Francuskoj, ugodna bi promjena bila da narod vjeruje u pobjedu. Zapravo to nije san, nego nada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta