Obavijesti

Sport

Komentari 51

Nova Birtija: Regionalna liga? Već je prošlo njezino vrijeme

Nova Birtija: Regionalna liga? Već je prošlo njezino vrijeme
1

Ako je točno da bi Uefa pobjednika ex-Yu lige nagradila plasmanom u Ligu prvaka, a dobra je šansa da bi prvak bio Dinamo, vrijedi li to danas svih balasta koje bi liga sa sobom donijela?

VIDEO

Da je ex-Yu liga krenula dovoljno rano, vjerujem da bi najjači klubovi država nastalih raspadom Jugoslavije, igrajući jedni protiv drugih, ili sporije nazadavali ili čak spriječili nazadovanje. Sjećam se biznis-plana. Zanimanje publike je po procjeni nesuđenog organizatora bilo taman takvo da je nekoliko godina očekivao veći prihod od ulaznica nego od prodaje televizijskih prava.

Bilo bi dovoljno novca da se malo duže zadrže igrači koji nisu baš za Barcelonu, Bayern, Manchester United, Milan ili PSG, dovoljno da se kupuju bolji nego što su se kupovali. Sponzorima nije svejedno plaćaju li reklame koje vidi četiri i nešto milijuna Hrvata u domovini, plus dijaspora, ili dvadesetak milijuna stanovnika bivše države, plus emigracija.

U nadi da će liga, usprkos svim troškovima osiguranja i balastima, pomoći da Dinamo i još poneki klub dočekaju proljeće u Europi, koji put doguraju do četvrtfinala, možda svake desete godine nekoga i gadno iznenade u četvrtfinalu... bio sam pobornik ex-Yu lige.

Danas, treba li Dinamu liga u kojoj će igrati protiv Zvezde, koja se, nije namjera nikoga vrijeđati, muči s predstavnikom Malte?

Ako je točno da Uefa pobjednika ex-Yu lige misli nagraditi izravnim plasmanom u skupine Lige prvaka, a dobra je šansa da bi prvak bio Dinamo, vrijedi li to danas svih balasta koje bi liga sa sobom donijela?

Ozbiljne zafrkancije radi, tko bi uopće sudio? Dok s jedne strane danas mladi lav pametne klupe prodaje u Australiju, a bori se da ih proda u Katar, Sjedinjene Države i Švicarsku, Rimac u ponekoj utakmici pobijedi Teslu, a s druge nikako da se izliječimo od debate o ustašama i partizanima, samo nam još nedostaje uključivanje u raspravu i četnika.

Ako je onda bilo prerano za ex-Yu nogometnu ligu, rekao bih da je sad prekasno. Ili, da malo pomaknem koordinatni sustav, još je prerano. Ili, postavimo stvari ovako. Da danas Dinamo ili Hajduk požele igrati prijateljsku utakmicu negdje u Europi, tko bi se usudio biti domaćin? Da Hajduk organizira Trofej Marjan, na koji bi pozvao Dinamo, Zvezdu i Partizan...

Sami možete dovršiti ovu izjavnu ili upitnu rečenicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu