Obavijesti

Sport

Komentari 94

Drama u Sloveniji: Zabili smo u zadnjoj sekundi, gol ne vrijedi!

Drama u Sloveniji: Zabili smo u zadnjoj sekundi, gol ne vrijedi!
4

Hrvatska rukometna reprezentacija pod novim izbornikom Linom Červarom remizirala je sa Slovenijom 26-26 u Ljubljani, u sklopu priprema za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj

VIDEO

U prijateljskoj utakmici rukometaši Hrvatske su u četvrtak u Ljubljani protiv Slovenije odigrali 26-26 (14-13), s tim da je ostalo dvojbeno je li pogodak Karačića, koji je mogao donijeti pobjedu "kaubojima", postignut prije isteka vremena.

Iako se radilo o prijateljskoj utakmici obje reprezentacije su igrale vrlo angažirano u obrani. U prvom poluvremenu najveća prednost dosegla je dva pogotka, Slovenije ju je imala na početku, a Hrvatska u nekoliko navrata u drugom dijelu prvog poluvremena. Na odmor su rukometaši Hrvatske otišli sa vodstvom 14-13.

Nakon prvih pet minuta nastavka Hrvatska je vodila sa 16-13. Prednost je mogla biti i veća, ali je slovenski vratar Urban Lesjak u tom razdoblju skinuo tri 'zicera'. Do kraja poluvremena Slovenci su stalno bili u zaostatku od jednog ili dva gola, ali su na kraju ipak uspjeli doći do remija.

U posljednju minutu susreta Hrvatska je ušla sa vodstvom 26-25 i igračem više, ali je Željko Musa pogodio vratnicu 30 sekundi prije isteka utakmice. U posljednjem napadu Slovenci su uspjeli izjednačiti (26-26), a strijelac je bio Žiga Mlakar, koji je bio odličan u drugom poluvremenu.

Ipak, Hrvatskoj je ostalo šest sekundi za zadnji napad. Loptu je uzeo Igor Karačić i uspio je zabiti gol. U prvi tren se činilo da je gol postignut prije isteka vremena, ali nakon kratke rasprave suci ga ipak nisu priznali i ostalo je 26-26.

Kod Hrvatske najefikasniji je bio Ivan Čupić sa 8 golova, Luka Cindrić dodao je 5, a Stipe Mandalinić 4. Momčad Slovenije predvodio je Žiga Mlakar sa 7 pogodaka, a Gašper Marguč zabio je 5.

Za dva dana, u subotu 28. listopada, u zagrebačkoj Areni Hrvatska i Slovenija će odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, a sve je to dio reprezentativnih priprema koje će hrvatski rukometaši obaviti ovog tjedna. Izbornik Lino Červar na ovim pripremama zbog ozljeda nije mogao računati na Domagoja Duvnjaka, Marka Kopljara i Luku Šebetića, a reprezentativci će se ponovno okupiti krajem prosinca. Podsjetimo, Hrvatska je od 12. do 28. siječnja 2018. domaćin Europskog prvenstva (Split, Poreč, Varaždin i Zagreb).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica