Sport

Komentari 1

Nova olimpijska viza: Mlada kanuistica Vanesa Tot u Tokiju!

Nova olimpijska viza: Mlada kanuistica Vanesa Tot u Tokiju!

Kanuistica iz Slavonskog Broda na svjetskim kvalifikacijama u Rusiji osvojila je prvo mjesto u kanuu jednokleku. Treća je naša predstavnica u tom sportu uz Anamariju Govorčinović i Matiju Marinića

Sjajne vijesti su stigle iz Rusije. Hrvatska kanuistica Vanesa Tot (21) je u kvalifikacijama za OI u Barnaulu osvajanjem prvog mjesta u utrci kanua jednokleka na 200m izborila pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U ruskom Barnaulu održavaju se svjetske kvalifikacije u kanuu sprint za Olimpijske igre u Tokiju.

Kanuistica Marsonije iz Slavonskog Broda sjajno se snašla u hladnim i vjetrovitim sibirskim uvjetima ostvarivši najbolji rezultat u disciplini kanu sprint u konkurenciji devet kanuistica iz cijelog svijeta.

S vremenom 50,006 bila je za 18 stotinki sekunde bolja od Gruzijke Mariami Kerdikašvili, dok je treća bila Brazilka Valdenice Conceicao do Nascimento sa 1,6 sekunde zaostatka.

Bila je ovo druga prilika za Vanesu da se plasira na OI nakon što je prošlog vikenda u mađarskom Szegedu osvojila deveto mjesto i propustila priliku za odlazak u Tokio. Međutim drugu priliku u Rusiji nije propustila.

Vanesa Tot će tako uz kajakašicu Anamariju Govorčinović (mirne vode) i kanuistu Matiju Marinića (slalom) biti treći predstavnik hrvatskog kajaštva u Tokiju.

Govorčinović je olimpijsku normu osvojila prošlog vikenda u Szegedu drugim mjestom u finalnoj utrci discipline kajak jednosjed (K-1) na 500 metara. Članica zagrebačkog KKK Matija Ljubek bila je druga s vremenom 1:56.70, dok je najbrža bila Španjolka Isaberl Contreras (1:56.15).

Hrvatski kanuist (C-1) Matija Marenić u slalomu na divljim vodama olimpijsku vizu je osigurao u rujnu na Svjetskom prvenstvu u španjolskom Seu d’Urgellu.

Na HOO-ovu popisu evidentnih kandidata i kandidatkinja za OI u Tokiju trenutačno su 45 sportaša i sportašica.

Najčitaniji članci