Obavijesti

Sport

Komentari 20

Novaku prilika za prvo mjesto već na ATP Mastersu u Rimu

Novaku prilika za prvo mjesto već na ATP Mastersu u Rimu
1

Đoković bi ovoga tjedna na ATP Masters 1000 turniru u Rimu prvi puta u karijeri mogao osigurati prvo mjesto na svjetskoj rang-listi. Mora konstantno dobro igrati

VIDEO

Novak Đoković furiozno je pobijedio Rafaela Nadala u finalu ATP turnira u Madridu, te nastavio svoju dominaciju. Iako mu zemlja nije omiljena podloga, pokazao je da je psihički i fizički fenomenalno pripremljen pa i za španjolskog 'kralja crvene prašine'. 

- S obzirom na sve, mislim da sam odigrao najbolji meč na zemlji u životu protiv tenisača koji je na toj podlozi gotovo nepobjediv. Ovaj meč sam odigrao fantastično i definitivno sam zadovoljan onim što sam pokazao na ovom turniru - kazao je Novak. 

Nevjerojatne 32 pobjede u nizu iznenadile su i njega samoga. A zaustavio je i impresivan Nadalov niz od 37 pobjeda na zemlji.

- Sve to mi djeluje nevjerojatno, ali dokazuje da sam  prema svemu pozitivan. Na teren sam izašao s dubokim uvjerenjem da meč mogu dobiti. Znao sam da ću morati igrati maksimalno agresivno od prvog do posljednjeg poena i uspio sam. To je bio veliki meč - kazao je Đoković.

Đoković na sljedećem turniru u Rimu ima priliku po prvi puta u karijeru zasjesti na prvu poziciju ako osvoji turnir, a Nadal ispadne iz turnira prije polufinala. 

- Ukoliko nastavim nizati pobjede, približit ću se dolasku na prvo mjesto ATP ljestvice, no trudim se o tome ne razmišljati. Tek sam počeo sezonu na zemlji. To je perfektan start, jer sam osvojio prva dva turnira na crvenoj prašini, ali moram ostati usredotočen na turnire koji dolaze. Ukoliko želim na prvo mjesto, moram i dalje konstantno dobro igrati, jer je to ono što će raditi Nadal i ostali igrači. 

Nakon izgubljenih finala Indian Wallesa i Miamija, Nadal je pomislio da je došlo vrijeme za 'treću sreću'. No malo se prevario... 

- Ukoliko izgubim prvo mjesto na ATP ljestvici, neće biti kraj svijeta. Bit ću broj dva i to će me opet činiti jako sretnim. Mene najviše veseli da sam konkurentan za najveće stvari i još uvijek taj osjećaj nisam izgubio. U Madridu nisam bio dovoljno dobar za pobjedu protiv Novaka, nadam se da ću idući put biti bolji. Treba biti strpljiv - zaključio je Rafael Nadal.

- Moja prva pozicija nije ugrožena, ona je već izgubljena i samo je pitanje vremena kada će to i formalno biti potvrđeno. Nema razloga da se zavaravam, to je realnost - rekao je Španjolac. 

Đoković je trijumfirao na Australian Openu, u Dubaiju, Indian Wellsu, Miamiju, Beogradu te Madridu i tako je probio bodovnu granicu od 10.000 poena, a zaostatak za prvim Nadalom, smanjio na manje od 2000 bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe