Sport

Komentari 0

Nove pobjede Juga AO i Jadrana

Nove pobjede Juga AO i Jadrana

Jug AO i Jadran su zadržali stopostotni učinak te imaju šest pobjeda iz šest utakmica. Slijedi Solaris s četiri pobjede i jednim porazom, Mladost ima tri pobjede i dvije izgubljene utakmice, a Mornar tri slavlja i tri poraza

Odigrane su prve dvije utakmice 6. kola prvenstva Hrvatske za vaterpoliste, a savršeni učinak zadržali su dubrovački Jug AO i splitski Jadran.

Jug je na svom plivalištu svladao Mornar 19-7 (4-1, 6-2, 4-0, 5-4) u ogledu gdje je sva neizvjesnost vrlo brza nestala (4-1 nakon prve četvrtine pa 10-3 nakon druge dionice). Marko Žuvela je za Jug postigao četiri, a Ivan Vukojević tri pogotka. Na drugoj strani je više od polovice golova gostiju zabio Marin Vrdoljak (četiri od sedam).

Još je uvjerljivije Jadran obavio gostovanje kod Zadra gdje je slavio 24-4 (9-1, 6-0, 3-1, 6-2). Splićani su nakon prve četvrtine već imali 9-1, a na poluvremenu 15-1. Prvi strijelac Jadrana bio je Duje Pejković s pet golova, dok je četiri zabio Jerko Marinić Kragić.

Split: Kvalifikacije za vaterpolo Ligu prvaka, Jadran Split - Oradea

Jug AO i Jadran su zadržali stopostotni učinak te imaju šest pobjeda iz šest utakmica. Slijedi Solaris s četiri pobjede i jednim porazom, Mladost ima tri pobjede i dvije izgubljene utakmice, a Mornar tri slavlja i tri poraza.

U subotu će utakmice ovog kola odigrati Solaris - Mladost i Primorje - Medveščak, dok je odgođen susretu KPK-a i POŠK-a.

Najčitaniji članci