Obavijesti

Sport

Komentari 5

Novi format Davis Cupa: Prva dva finala igrat će se u Madridu

Novi format Davis Cupa: Prva dva finala igrat će se u Madridu
1

Grad je pogodna lokacija za održavanje najvećih teniskih natjecanja. Radujemo se suradnji s gradom u ostvarivanju naših ambicija da podignemo Davis Cup na novu razinu, rekao je David Haggerty...

VIDEO

Madrid je izabran za domaćina prva dva finala izmijenjenog formata Davis Cupa 2019. i 2020. godine, objavila je u četvrtak Međunarodna teniska federacija (ITF).

Izmijenjeni format natjecanja u kojem će se u tjedan dana boriti 18 reprezentacija trebao bi se održati u La Caja Magica, gdje se održava Madrid Open, u studenom 2019., dok bi sljedeće izdanje tog natjecanja bilo održano ili na istoj lokaciji ili u WiZink Centru.

- Sretni smo što ćemo finale Davis Cupa 2019 dovesti u Madrid - izjavio je predsjednik Međunarodne teniske federacije (ITF) David Haggerty.

- Grad je pogodna lokacija za održavanje najvećih teniskih natjecanja. Radujemo se suradnji s gradom u ostvarivanju naših ambicija da podignemo Davis Cup na novu razinu - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema novom formatu natjecanja grupna faza će se odvijati u prva četiri dana, a zemlje sudionice će biti podijeljene u šest skupina po tri. Pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije po kriteriju boljeg omjera osvojenih setova i gemova, ostvarit će plasman u četvrtfinale. Svi mečevi bit će igrani u formatu s dva pojedinačna meča i jednim dvobojem parova.

Reprezentacije koje na finalnom turniru budu plasirane između 5. i 16. mjesta, sljedeće će godine igrati kvalifikacije za nastup na finalnom turniru, a 17. i 18. momčad će preseliti u zonsko natjecanje, koje ostaje dio strukture novog natjecanja.

Na finalni turnir izravno će se plasirati polufinalisti iz prijašnje godine, a 12 reprezentacija će se dobiti iz kvalifikacijskih mečeva u kojima će sudjelovati 24 reprezentacije (format domaćin - gost), a bit će odigrani početkom veljače. U tim mečevima bi za pobjedu i dalje trebala tri boda, odnosno ostao bi u primjeni dosadašnji format od dva pojedinačna meča u petak i nedjelju te subotnja igra parova.

Dvije reprezentacije od 12 poraženih u kvalifikacijama, ipak će završiti na finalnom turniru, jer će dobiti pozivnicu krovne teniske organizacije, čime je osigurano da nijedna od velikih teniskih nacija ne izostane s ovog natjecanja. Ova je objava uslijedila nakon što su Argentina i Velika Britanija predale wild cards za natjecanja u finalu 2019. 

Igrači su izrazili zadovoljstvo uvođenjem novog formata zbog više prilike za odmor tijekom sezone, no treba priznati da to više neće imati pravu draž natjecanja i nacionalni naboj i neće biti to više stari Davis cup s domaćinskom atmosferom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida