Obavijesti

Sport

Komentari 16

Novi Guinnessov rekord: Ronila je na dah 123 metra pod ledom

Novi Guinnessov rekord: Ronila je na dah 123 metra pod ledom
1

Lidija je kod izrona bila sretna, umorna, primila je hrvatsku zastavu, a okupljeno društvo joj je pljeskalo nasred austrijskog jezera Weissenseea. Zatim je srušila još jedan rekord

VIDEO

Hrvatska roniteljica Lidija Lijić iz Splita uspjela je oboriti Guinnessov rekord u ronjenu na dah pod ledom u daljinu. U prvom pokušaju preronila je 123 metra i uspješno srušila dosadašnji rekord.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:09

Prije nje, Guinnessov rekord u ronjenu pod ledom pokušao je oboriti Riječanin Vitomir Maričić. Otišao je ukoso i pri slaboj vidljivosti pa nažalost nije uspio srušiti rekord već je izašao kroz sigurnosnu rupu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon toga, riječko-splitski dvojac je probao ponovo u tandemu, a zanimljivo je da to nikad nitko do sada nije probao. Rekord do tada nije postojao. Temperatura vode bila je oko 2 stupnjeva celzijusa.

Kraj njih su cijelo vrijeme ronili spasioci ronilačkog tima "Nemo Adria" pod vodstvom Davora Ostrmana. Tijekom obaranja rekorda su uz Lidiju i Vitormira cijelo vrijeme bili ronioci s podvodnim skuterima. Morali su ih koristiti zbog velike brzine kojom su Vitomir i Lidija ronili. Dvojac je na kraju postavio novi rekord, a zajedno su preronili 50 metara.

Lidija je kod izrona bila sretna, umorna, primila je hrvatsku zastavu, a okupljeno društvo joj je pljeskalo nasred austrijskog jezera Weissenseea. Dubina jezera gdje se roni je oko 5 metara. Da se ne izgube, spašavatelji su postavili konop koji je bio razvučen preko 150 metara u daljinu.

- Zadovoljna sam i presretna, voda mi nije bila toliko hladna i mračna koliko sam očekivala - rekla je Lidija, koja je inače vegetarijanka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...