Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Novi Guinnessov rekord: Ronila je na dah 123 metra pod ledom

Lidija je kod izrona bila sretna, umorna, primila je hrvatsku zastavu, a okupljeno društvo joj je pljeskalo nasred austrijskog jezera Weissenseea. Zatim je srušila još jedan rekord

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
16 komentara

Hrvatska roniteljica Lidija Lijić iz Splita uspjela je oboriti Guinnessov rekord u ronjenu na dah pod ledom u daljinu. U prvom pokušaju preronila je 123 metra i uspješno srušila dosadašnji rekord.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prije nje, Guinnessov rekord u ronjenu pod ledom pokušao je oboriti Riječanin Vitomir Maričić. Otišao je ukoso i pri slaboj vidljivosti pa nažalost nije uspio srušiti rekord već je izašao kroz sigurnosnu rupu.

Nakon toga, riječko-splitski dvojac je probao ponovo u tandemu, a zanimljivo je da to nikad nitko do sada nije probao. Rekord do tada nije postojao. Temperatura vode bila je oko 2 stupnjeva celzijusa.

Kraj njih su cijelo vrijeme ronili spasioci ronilačkog tima "Nemo Adria" pod vodstvom Davora Ostrmana. Tijekom obaranja rekorda su uz Lidiju i Vitormira cijelo vrijeme bili ronioci s podvodnim skuterima. Morali su ih koristiti zbog velike brzine kojom su Vitomir i Lidija ronili. Dvojac je na kraju postavio novi rekord, a zajedno su preronili 50 metara.

Lidija je kod izrona bila sretna, umorna, primila je hrvatsku zastavu, a okupljeno društvo joj je pljeskalo nasred austrijskog jezera Weissenseea. Dubina jezera gdje se roni je oko 5 metara. Da se ne izgube, spašavatelji su postavili konop koji je bio razvučen preko 150 metara u daljinu.

- Zadovoljna sam i presretna, voda mi nije bila toliko hladna i mračna koliko sam očekivala - rekla je Lidija, koja je inače vegetarijanka.

Naši partneri pišu
Message