Sport

Komentari 54

Novi Ola s Bosuta: Briljantan je, ima strašan osjećaj za gol...

Novi Ola s Bosuta: Briljantan je, ima strašan osjećaj za gol...

Za Marka Dabru (15) Fiorentina je nudila 500.000 €, a bio je i u Chelseaju te Liverpoolu. Izbornik U-16 reprezentacije Ivan Gudelj ne skriva oduševljenje Markom

U travnju 2013., kad navrši 16 godina, Marko će biti najmlađi debitant u povijesti HNL-a! 

- Počeo sam trenirati sa seniorima Cibalije, bilo mi je malo čudno - sramežljivo će Marko Dabro, napadač  kakvog, kažu mnogi, nikad do sada nije bilo u Vinkovcima.

Na utakmicama U-16 reprezentacije, u kojoj je Marko kapetan, vidjeli su ga skauti Chelseaja i Liverpoola.

- Dok sam putovao prema Engleskoj bilo me je užasno strah. Nisam znao što će biti, kako ću se ponašati, pa jezik... No odmah na prvom turniru za Liverpool zabio sam dva gola, pa su me pozvali iz Chelseaja. Tata Ivica bio je sa mnom i puno mi je pomogao. Dobar je, ne kritizira - smije se Marko.

Izbornik Ivan Gudelj, nekad sjajni nogometaš, ne skriva oduševljenje Markom.

- Briljantan je, brz, ima strašan osjećaj za gol. Znam da već trenira s prvom momčadi, ali nisam za preskakanje razvojnih stepenica. Mislim da bi Marko morao odraditi juniorski staž - kaže Gudelj.

Za 15-godišnje čudo od djeteta čuli su i u Firenzi te ponudili 500.000 eura!

- Smatram da je za Markov razvoj najbolje da ostane u prirodnom okruženju, a to su Cibalia i njegova obitelj - smatra savjetnik i prijatelj obitelji Darko Alegić.

O silnim ponudama Marko trenutačno ne razmišlja. Na njegovoj listi želja Chelsea, Liverpool i Fiorentina su u drugom planu.

- Najveća mi je želja upoznati Ivicu Olića, on je ‘moj’ Slavonac. Volim i Eduarda, nitko u Hrvatskoj nije zabio u jednoj sezoni kao on. Od stranih napadača? Falcao je zakon, isto je ljevak kao ja - smije se Marko, “devetka” o kojoj bruji cijela Europa.  

Najčitaniji članci