Obavijesti

Sport

Komentari 0

Novi poraz od Flensburga: Pad Zagreba na 6. mjesto ljestvice

Novi poraz od Flensburga: Pad Zagreba na 6. mjesto ljestvice
13

Rukometaši Zagreba izgubili su od Flensburga i drugi put u deset dana. Danas je u Areni momčad sa sjevera Njemačke bila uvjerljiva i slavila s velikih +7, 23-30

VIDEO

Hoćete li napokon pokazati svim ovim ljudima ovdje zašto su došli u Arenu?! Hoćete li, vikao je najiskusniji Zagrebov rukometaš Tonći Valčić na drugom time-outu u prvom poluvremenu. No nije pomoglo, Zagreb je u Areni izgubio od Flensburga 23-30 i tako opasno ugrozio svoj lov na peto mjesto u skupini A.

Možda tek 20- ak dobrih minuta nije bilo dovoljno protiv sjajne momčadi Ljubomira Vranješa. Počelo je solidno, Vujović je ponovno pripremio iznenađenje za Vranješa i na teren poslao 'divlju' 4-2, a na trenutke i 3-3 obranu. Djelovalo je to odlično na samom početku, vanjski igrači Flensburga nisu se snašli i Zagreb je utakmicu otvorio s nekoliko laganih kontri.

Jednu od njih realizirao je Luka Šebetić i najavio svoju sjajnu večer. Mladom Bjelovarcu prije utakmice navalili su velik teret na leđa označivši ga čovjekom koji dostojno mora zamijeniti imenjaka Stepančića. A on se sjajno snašao, do kraja utakmice utrpao je osam golova i praktički bio jedini igrač kojim Vujović može biti zadovoljan nakon ove utakmice.

Luka Stanzl/PIXSELL

Flensburg se nakon početnih 10 minuta brzo priviknuo na Zagrebovu taktiku i počeo kažnjavati rupe u obrani. Uglavnom su to bili golovi sa šest metara nakon brzih križanja i kretanja bez lopte. Golmani su bili nemoćni, Vujović je u prvih 20 minuta zvao dva time-outa, promijenio sve vanjske igrače i od svega toga dobio - ništa.

Nijemci su djelovali sjajno u obrani čak i bez svog najvažnijeg obrambenog igrača i kapetana Karlssona koji je cijelu utakmicu zbog ozljede sjedio na klupi. Na poluvrijeme se otišlo s -5 (10-15), a u svlačionici je očito bilo vatreno. Jer Zagrebaši su najprije kasnili na početak drugog dijela, a kad su se napokon pojavili na parketu, krenuo je uragan. U samo par minuta napravili su Flensburgu 6-1 i - stali.

Slično kao i u prvom poluvremenu, odigrali su desetak dobrih minuta i prestali igrati. Momčad kakva je Flensburg to zna kazniti i bez problema su zabijali iz svih mogućih pozicija sve do konačnih 23-30. Gosti kući nose velikih, ali potpuno zasluženih sedam razlike. Najbolji kod Nijemaca Danac Svan sa sedam i Francuz Mahe s pet. Po tko zna koji put u zadnjih mjesec dana zakazali su Zagrebovi golmani, zajedno nisu uspjeli doći do dvoznamenkastog broja obrana.

No ova utakmica jasno je pokazala i kakav je Veselin Vujović alkemičar. Flensburg je sasvim razotkrio sve Zagrebove slabosti s kojima je krenuo u sezonu. Bez pomoći pivotmena, koji uz to ne doprinose ni u obrani, bez pravog lijevog vanjskog, bez gola s lijevog krila, bez razigravanja na sredini te s golmanima koji opet nemaju svoj dan, pravo je čudo da Zagreb pobijedi bilo koga u Ligi prvaka. Kod Zagreba danas najbolji Luka Šebetić s osam golova, a Pavlović i Raković zabili su po četiri. Uz jednu veliku razliku, Pavlović šut 4-8,  Raković 4-4.

Goran Stanzl/Pixsell

Poraz je ugrozio i željeno peto mjesto u skupini A. Plinari su pali na šesto mjesto sa šest bodova, jednim manje od Wisle na petom mjestu. Poljaci su danas napravili ono što Zagreb nije uspio, pobijedili su Bešiktaš devet razlike i preskočili Zagreb na tablici.

No ništa još nije izgubljeno. Zagreb već u četvrtak dočekuje Bešiktaš, a za dva tjedna ide u Poljsku. S te dve pobjede napravili bi velik korak prema osmini finala s pete, možda čak i četvrte, pozicije. Oni to svakako mogu. Čak i bez Stepančića, ali s ovakvim Šebetićem, sve boljim Valčićem, probuđenim golmanima i Obranovićem, hrabrijim krilima i - Vujovićem.

Goran Stanzl/Pixsell
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima