Obavijesti

Sport

Komentari 21

Zagrebaši tonu u duboku krizu: Löwen ih razbio sedam razlike

Zagrebaši tonu u duboku krizu: Löwen ih razbio sedam razlike
1

Zagreb je proteklih sezona imao dosta tijesne utakmice s Löwenom, u nekoliko navrata čak je i rušio Nijemce, no ovakva momčad nije mogla napraviti ništa u petom kolu Lige prvaka

VIDEO

Rukometaši PPD Zagreba nastavljaju s blijedim igrama u Ligi prvaka. Četiri dana nakon remija s Wislom Plock u zagrebačkoj Areni, izabranici Kasima Kamenice izgubili su 31-24 kod Rhein-Neckar Löwena u petom kolu elitnoga kontinentalnog natjecanja, nakon kojega hrvatski prvak i dalje nema pobjedu.

Solidno se Zagreb, za koji nije igrao kapetan Zlatko Horvat, držao tek u ranoj fazi utakmice. Imao je vodstvo 2-0 i 3-1, ali na krilima sjajno raspoloženog Madsa Mensaha Larsena i bučne publike u Mannheimu domaćini serijom 7-2 odlaze na četiri gola prednosti (10-6), što su održali i do kraja prvog poluvremena (15-11).

Iako su cijelo vrijeme bili blizu, na tri-četiri gola zaostatka, zagrebaši se u nastavku nisu mogli rezultatski sasvim približiti prvaku Bundeslige kojega je prije dvije sezone senzacionalno izbacio iz natjecanja. Na ulasku u posljednjih deset minuta Löwen je sasvim prelomio utakmicu i riješio pitanje pobjednika postigavši na koncu sedam golova više.

Hendrik Pekeler kod domaćina bio je prvo ime utakmice s osam golova, a po šest su zabili Žarko Marković te Mensah. Sjajan je na golu domaćina bio Andreas Palicka sa 17 obrana, a Matavž Skok, koji je nezgodno pao na glavu krajem prvog poluvremena, skinuo je 12 lopti.

Zagreb je ostao na dva osvojena boda s kojima zasad drži šesto mjesto u skupini A koje ga vodi u osminu finala, dok je Löwen privremeno preuzeo čelno mjesto ljestvice. U idućem kolu, nakon gostovanja kod Vardara u SEHA ligi, "plinari" idu u goste moćnoj Barceloni 1. studenog.

Rhein-Neckar Löwen - PPD Zagreb 31-24 (15-11)

RN Löwen: Palicka 17 obrana, Appelgren, Schmid 5 golova, Bliznac, Sigurdsson 3, Palicka, Radivojević, Baena González, Tollbring 2, Rnić, Mensah Larsen 7, Pekeler 8, Groetzki 1, Reinkind 2, Taleski 1, Guardiola 2, Petersson 2

trener: Nikolaj Jacobsen

PPD Zagreb: Skok 17 obrana, Kastelić, Marković 5 golova, Ereš, Mrakovčić 1, Božić Pavletić 2, Kontrec 1, Vori, Marković 2, Šušnja 1, Valčić J. 2, Valčić T., Mandalinić 3, Hrstić, Vuglač 3, Bičanić 3, Kastelić

trener: Kasim Kamenica

Ljestvica:

  1. RN Löwen - 8 bodova
  2. Pick Szeged - 7
  3. Barcelona (-1) - 7
  4. Vardar (-1) - 7
  5. Nantes (-1) - 3
  6. PPD Zagreb - 2
  7. Wisla Plock - 1
  8. Kristianstad (-1) - 1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu