Obavijesti

Sport

Komentari 1

Novi sudar na Tour de Franceu: Australca su prevezli u bolnicu!

Novi sudar na Tour de Franceu: Australca su prevezli u bolnicu!
3

Nedjeljna, deveta etapa najpoznatije svjetske biciklistične utrke Tour de France bila je kobna za Richieja Portea i Gerainta Thomasa, koji su doživjeli vrlo teške i bolne padove

VIDEO

Richie Porte (32) nova je žrtva na Tour de Franceu. No, za razliku od Marka Cavendisha, kojega je s bicikla oborio Peter Sagan udarivši ga laktom u glavu u završnici četvrte etape prestižne utrke u utorak, Australac je sam izgubio kontrolu nad biciklom.

Ipak, teško je reći da je išta bolje prošao.

Naime, vozač momčadi BMC Racing Team izletio je s ceste prilikom spuštanja Mont du Chatom pri brzini od 70 kilometara na sat tijekom devete etape utrke vožene u nedjelju. Pao je s bicikla, nastavio kliziti po asfaltu i udario o stijenu s druge strane. Da stvar bude gora, na njega je potom naletio Irac Dan Martin (Quick-Step Floors).

Lijčenici su dugo pružali pomoć unesrećenom Porteu prije nego što je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu. Martin je nastavio utrku, no zasigurno će osjećati posljedice sudara. U istoj je etapi, nešto ranije, nastradao i Britanac Geraint Thomas (Team Sky) koji je prilikom pada s bicikla slomio ključnu kost i za njega je Tour završen.

Pobjedu je u nedjeljnoj etapi voženoj od Nantue do Chambéryja (181 km) odnio Kolumbijac Rigoberto Urán (Cannondale Drapac Professional Cycling Team), i to u fotofinišu ispred Francuza Warrena Barguila (Team Sunweb). U ukupnom poretku u vodstvu je Christopher Froome (Team Sky) ispred Fabija Arua (Astana Pro Team, +0,18) i Romaina Bardeta (AG24 La Mondiale, +0,51).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu