Obavijesti

Sport

Komentari 0

Novi trening za 'barakude' u Rotterdamu: Razbili domaćine

Novi trening za 'barakude' u Rotterdamu: Razbili domaćine

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Nizozemsku 25-8 u drugom kolu olimpijskih kvalifikacija u Rotterdamu. U utorak je očekuje Francuska, koja je iznenadila Nijemce

VIDEO

Nakon zagrijavanja protiv Rumunja (10), Hrvatska je na vaterpolskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju još malo dodala gas protiv Nizozemske u drugom kolu u Rotterdamu pobijedivši čak 25-8.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska vaterpolska reprezentacija

Pokretanje videa...

01:16

Prvo kolo pozivalo je na oprez jer je domaćin pobijedio favoriziranu Njemačku 11-10, ali protiv raspoloženih "barakuda" raspao se već u prvoj četvrtini koju su naši dobili 7-1. Do poluvremena je Hrvatska imala +9, a u nastavku to podigla na dvoznamenkastu prednost i zabila respektabilan broj golova.

Luka Bukić bio je naš najefikasniji igrač sa šest golova, Maro Joković dodao je četiri, Loren Fatović i Lovre Miloš po tri. Kod Nizozemaca po dva su zabili Guus van Ijperen i Thomas Lucas.

- Današnja utakmica s Nizozemcima je bila dobar test što se tiče kriterija suđenja koji je odlazio na stranu domaćina. Bitno je da nismo gubili glavu već da smo se igrali našu igru i držali se svega što smo dogovorili prije ulaska u bazen. Kvaliteta je bila na našoj strani i nismo imali većih problema. Slijede nam Francuzi koje smo nedavno pobijedili u Debrecenu, no nema mjesta opuštanju. Ovaj turnir je apostrofiran kao najvažniji u ovom dijelu sezone te gledamo na Francuze kao na respektabilnog protivnika za kojega ćemo se također ozbiljno pripremiti, kao i za sve utakmice. Ako zadržimo ovaj nivo prisebnosti i igre, posebice u obrambenom dijelu, mislim da ne bi trebali imati većih problema - rekao je Maro Joković.

Prije nokaut faze za vikend, koju svi iščekuju jer nam plasman među tri najbolja donosi olimpijsku vizu, Hrvatsku čekaju još utakmice protiv Francuske, Rusije i Njemačke. Ritam je ubitačan, igra se dan za danom, no ni Francuzi ne bi trebali našima stvoriti bilo kakve probleme. I oni su pobijedili Nijemce (13-12), a na startu izgubili od Rusije 13-12.

- Francuska je reprezentacija koja zaslužuje poštovanje. U njihovom sastavu nalazi se nekolicina dobrih igrača, mojih suigrača iz Marseillea. Međutim ne bi rekao da je to reprezentacija našeg ranga. Ipak, svakako se za njih treba ozbiljno pripremiti i koncentrirano uči u utakmicu te odigrati jako od početka do kraja. Mislim da bi sve osim naše pobjede bilo iznenađenje - kaže Ante Vukičević.

Hrvatska i Francuska igrat će u utorak u kasnijem terminu, od 20.30, a u četvrtfinale prolaze po četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine. Iz druge skupine u četvrtfinalu bi nas mogao čekati netko iz trolista Kanada - Gruzija - Brazil.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju