Obavijesti

Sport

Komentari 26

Nurkić htio kupiti cjepiva za cijelu BiH: Čovječanstvo nas je iznevjerilo, a toliko zemalja pati

Nurkić htio kupiti cjepiva za cijelu BiH: Čovječanstvo nas je iznevjerilo, a toliko zemalja pati

Veliki broj Amerikanaca odbija se cijepiti zbog čega cjepiva propadaju, a brojnim zemljama ona su itekako potrebna. 'Zakoni SAD-a ne dopuštaju prodaju dok Amerikanci ne budu procijepljeni, rekao je Nurkić

Košarkaš BiH Jusuf Nurkić u intervjuu za ESPN otkrio je kako njegova domovina nema dovoljno cjepiva protiv korona virusa. 

S obzirom na to da je Nurkić od početka pandemije izgubio nekoliko članova obitelji uključujući baku, košarkaš Portland Trail Blazersa htio je pomoći sunarodnjacima. 

NBA: Minnesota Timberwolves at Portland Trail Blazers

- Tamo imaju samo donacije, a to nije dovoljno za cijepiti sve ljude. Pokušao sam otkupiti dovoljno cjepiva za cijelu zemlju, izračunao koliko novca treba, napravio sam plan, ali to nije moguće. Čak i ako pronađemo cjepiva, zakoni SAD-a ne dopuštaju prodaju dok Amerikanci ne budu procijepljeni. Ne znam više što da radim, sve sam pokušao - požalio se Nurkić.

Brojni Amerikanci odbijaju se cijepiti zbog čega velika količina cjepiva propada, a u BiH su itekako potrebna. 

NBA: Brooklyn Nets at Portland Trail Blazers

- Toliko zemalja pati, a SAD, koji je očito broj jedan u svijetu, ima cjepiva koja ljudi ne žele. Čovječanstvo nas je iznevjerilo. Zar ne bi sve zemlje trebale dobiti nešto od tih cjepiva - pitao se Nurkić nakon čega je govorio o preminuloj baki:

- Preboljela je koronu nakon 17 dana, a onda je 19. dan dobila srčani udar. Nevjerojatno. Želio sam samo sjesti na avion i otići na sahranu. Ako bih mogao ponovno birati, vjerojatno bih to i učinio, ali teško je kad si tako daleko - objasnio je reprezentativac BiH.